Прокуратурата поиска по 22 г. решетки за Маргините

https://www.24chasa.bg/Article/509196 www.24chasa.bg
Красимир Маринов - Големия Маргин

Прокуратурата поиска тежки осъдителни присъди по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови - Маргините. Според обвинението всички подсъдими трябва да получат по 15 г. затвор. Това е максималното наказание за подобно престъпление, предвидено от закона.

Тъй като обаче става дума за няколко тежки престъпления, присъдата може да бъде увеличена с половината от минималното наказание до 22 години.

Красимир и Николай Маринови, Иво Карагеоргиев, Стефан Рангелов, Бисер Илиев и Веселин Тошев са подсъдими за подготовката на убийствата на о.з. ген. Любен Гоцев и покойните Иван Тодоров - Доктора, и финансиста Никола Дамянов.

Наблюдаващи прокурори по делото са градският и заместник градският прокурори на София Николай Кокинов и Роман Василев. Според тях поръчители на убийствата са братята Маргини, а извършители останалите подсъдими.

Обвинението се уповава основно на показанията на свидетеля Велин Добрев, който преди година издал на разследващите престъпната група и разказал как са били подготвяни убийствата. Защитниците на подсъдимите обаче многократно са определяли Добрев като ненадежден свидетел - бивш затворник и наркоман.

Съдът отказа поискана очна ставка между защитения свидетел Велин Добрев и един от подсъдимите - Стефан Рангелов.