Кметът на Гоце Делчев положи клетва за шести път

https://www.24chasa.bg/region/article/5101535 www.24chasa.bg

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов положи клетва за шести път. Градоначалникът спечели шести последователен мандат още на първия тур със 72% от гласовете.

Първо заседание проведе днес новият Общински съвет. На тържествена церемония, в присъствието на областния управител Бисер Михайлов, кметът на общината Владимир Москов, избраните за общински съветници и кметове на населените места Брезница, Борово, Баничан, Буково, Господинци, Корница, Лъжница и Мусомище положиха клетва. Резултатите от изборите обяви официално председателят на ОИК - Гоце Делчев Мартин Бусаров.

Областният управител отправи привествие към всички новоизбрани представители на местната власт и им пожела ползотворна и успешна работа в името на хората. Той подари на кмета на общината Владимир Москов специален знак, който да му напомня за голямата отговорност, която са му гласували хората толкова убедително при проведените избори. На свой ред Владимир Москов призова всички да работят в разбирателство и да се ръководят само и единствено от интересите на жителите на община Гоце Делчев.

По традиция, първото заседание на новоизбрания Общински съвет се ръководи от най-възрастния общински съветник, който бе д-р Елена Аврамова от "Реформаторския блок".

С тайно гласуване общинските съветници избраха свой председател, като кандидатурите за мястото бяха две - на Ангел Гераксиев и Ангел Тунчев. С 16 гласа "За" Ангел Гераксиев отново бе избран за председател и ще ръководи работата на Общинския съвет в мандат 2015 - 2019 година.