Прекаленото седене е причина за болките в гърба и кръста

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/5110994 www.24chasa.bg

Обездвижването е и причина за голям процент от инфарктите и сърдечносъдовите заболявания. Служителите в офиси прекарват 85% от работното си време в седнало положение, което води до хронични болки в гърба и кръста. Немски учени разработиха стол, с който се движим докато стоим.

От генетична гледна точка човешките същества се намират на същия етап, на който са били преди около 150 000 години. Телата ни са пригодени да бягат, да се катерят, навеждат, обтягат и скачат, а не да седят сковано часове наред.

Ежедневно обаче 85% от будните ни часове преминават основно в седене – на закуска, в колата, на бюрото, на работното място и дори вкъщи през свободното ни време. Липсата на движение е пагубна за здравето и често не може да се компенсира със спорт – съвременният човек страда от болки в кръста и гърба, наднормено тегло и сърдечносъдови заболявания.

Днес всичко, което насърчава движението, е положително за здравето. Досега седенето беше само статично и граничеше с бездействието. Активните столове swopper ефективно внасят движение в седенето и така допринасят за усещане за „уелнес“, добра физическа форма и здраве в ежедневието.

Здравословното седене е лесно!

Най-скорошните констатации обясняват правилното седене по много лесен начин. Рецептата е постоянно да променяме стойката си!

Това превръща столовете, които ни принуждават да заемаме само една правилна стойка, в отживелица. Колкото по-често сменяме стойката си, колкото по-често разнообразяваме положението си и се движим, докато седим, толкова по-добре се чувстваме от главата до петите. Столът swopper предлага най-много движение по време на седене в света. Той дава възможност да извършваме триизмерни компенсаторни движения, докато седим. Всички модели активни столове swopper не само позволяват да седим, движейки се, но и подпомагат и насърчават този тип седене, като така изпълняват всички съвременни изисквания на лекарите и терапевтите за здравословно седене.

Как функционира swopper?

Активният въртящ се стол swopper се състои от чугунена пръстеновидна основа, пружинен ресор с регулируема стоманена пружина и седалка с изпъкнала форма и мека подложка. Височината, твърдостта на пружината и страничното движение са индивидуално регулируеми. Пружиниращият стол с движение във всички посоки реагира на всяко ваше действие. Така минимално, но изключително ефективно се стимулират множество мускулни групи на кръста и гърба, корема и краката.

Да си активен значи да си здрав

Предимството е, че активните мускули не могат да се пренапрегнат; те укрепват и остават в добра форма. Същото се отнася и за междупрешленните дискове, които се натоварват постоянно в различни точки благодарение на многократните несъзнателни промени в положението на тялото. Така се поддържат еластичността и гъвкавостта. Столът swopper активира цялото ви тяло и така осигурява по-добро движение на кръвта към сърцето. Това стимулира кръвообращението, помага ви да седите изправени, да дишате по-дълбоко и по този начин да снабдявате кръвта с повече кислород. Това е добре за тялото и ума и върши чудеса за настроението.

Повече информация за видовете активни столове и как да се преборим с болките в гърба и кръста може да намерите на адрес: www.swopper-bg.com

В България активните столове swopper са официално представени в магазините на Happy Dreams - www.happydreams-bg.com

История на компанията

През 1997 г. Йозеф Гльокл представя пред обществото световно нововъведение: новия си триизмерен стол с името „swopper“. Така той започва напълно нова стратегия за борба със здравен проблем номер едно пред обществото – болките в кръста и гърба.

Множеството награди, спечелени от „swopper“, който се счита за революционен активен стол, и увеличаващите се продажби карат компанията да започне собствено производство. Стохилядната бройка бе продадена през 2004 г., а през 2006 г. към продуктовото портфолио бе добавен нов активен и динамичен стол – „muvman“, който е активен стол за стоене/седене. От 2008 г. насам децата над четиригодишна възраст също могат да се радват на здравословно седене с помощта на триизмерното въртящо се столче „swoppster“.

Компанията попадна сред първите 100 най-новаторски малки и средни предприятия в Германия за 2007 г., което е доказателство за потенциала и динамичното й развитие, а успехът й се дължи и нараства постоянно благодарение на все повечето международни дейности и стабилното обогатяване на гамата от продукти.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ролан Гарос, I кръг Григор Димитров – Стефан Робер 6-2 6-3 6-4 Григор Димитров си осигури перфектен старт на Ролан Гарос с категорично 6-2 6-3 6-4 над Стефан Робер и за първи път от 2013 г. насам успява да премине първия кръг в Париж. Българинът в никакъв случай не показа пълния си потенциал, а с добре премерена игра стигна до чиста победа над

Полиция пази малката певица, тя два часа раздава автографи в Пазарджик  Иво АНГЕЛОВ Малката певица Крисия тръгна на фониатър, научи "България Днес". Детето чудо на българската музика посещава вокален лекар, който я учи как правилно да изговаря сричките и буквите, за да звучат добре по време на изпълнение.

Драмата с раздялата продължава Отварачката постоянно му звъни, иска да се съберат тоново, Християн е твърд срещу чалгарката  Фолкпевицата Мария иска да се събере отново с бившия си мъж Християн Гущеров, научи "България Днес". Изпълнителката постоянно звъняла на младия бизнесмен и му предлагала различни варианти да си спасят отношенията.