Всички терористи от Париж имат европейски паспорти

https://www.24chasa.bg/novini/article/5123369 www.24chasa.bg

Твърденията, че рязкото увеличаване на броя на бежанците към Европа от Сирия е позволило на джихадистите да се промъкнат във Франция, Германия и Белгия, без да се регистрират и да бъдат забелязани, бяха разпространени след поредицата от терористични атаки, в които загинаха 129 души, а стотици бяха ранени в Париж.

Паспортът, намерен близо до тялото на единия атентатор-самоубиец пред стадион „Стад дьо Франц”, който е на 25-годишния сирийски гражданин Ахмед Алмухамед увеличи паническите заглавия: „Париж, атакуван от терорист, спасил се след потъването на бежанската му лодка край Гърция” и „джихадисти се промъкват в Европа като фалшиви сирийски бежанци”, пише "Индипендънт", цитиран от БГНЕС.

Според гръцкото правителство паспортът е бил използван от някой, който е пристигнал на гръцките острови през октомври, след което бил използван отново за преминаване в Сърбия. Появиха се информации, че документът за самоличност е откраднат или фалшив, направен в Турция. Френските следователи разследват и тезата паспортът да бъде „подхвърлен” на мястото до стадиона, като част от сложен план за пропаганда на "Ислямска държава”, която е искала да се възползва от бежанката криза.

След тези разкрития Полша се отказа от уговорката за приемането на хиляди сирийски бежанци, предварително съгласувани в рамките на системата за бежанските квоти. След атаките повече от 420 000 души подписаха петиция, призоваваща Великобритания да "затвори границите си". Появиха се и призиви хората да не обвиняват бежанците и да ги използват като изкупителни жертви.

Така че каква е истината зад самоличността на заподозрените терористи?

Информацията, която може би ще хвърли повече светлина върху реакциите за бежанците е, че посочените заподозрени не са пристигнали е Европа наскоро от Сирия или откъдето и да е другаде, а са родени и израснали в Белгия и Франция.

А ето и самоличността на известните до този момент терористи:

Абделхамид Абаауд – 27-годишен белгиец

Билал Хадфи – 20-годишен французин, живеещ в Белгия

Исмаил Омар Мостефай - 29-годишен французин

Сами Амимур – 28-годишен французин

Ибрахим Абдеслам – 31-годишен французин, живеещ в Белгия

Салах Абдеслам – 26-годишен французин, живеещ в Белгия

Хамза Атоу – 26-годишен белгиец Мохамед Амри - 27 –годишен белгиец, роден в Мароко.

Деветият заподозрян все още не е идентифициран. Известно е, че е използвал откраднат паспорт с името на 25-годишния Ахмад ал Мохамед.