Компютър оценява матури 2011

https://www.24chasa.bg/Article/513483 www.24chasa.bg

Промени в матурата по български език и литература обмисля министерството на образованието от следващата година, съобщи министър Сергей Игнатов в Националната априловска гимназия в Габрово.

Компютър ще разбърква и подрежда въпросите от теста минути преди началото на изпита. За да се избегне зазубряне на текстове и да се провокира мисленето, учениците няма да пишат тема по произведение, а ще разсъждават по определен автор в по-свободен текст.

Компютърна ще е и проверката на матурите. Субективната оценка на учителя щяла да се сведе до 20-30 процента. Няма да се въвежда задължителна матура по математика, успокои бъдещите абитуриенти министърът.

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Добромир ДОБРЕВ Почетният президент на "Локомотив" (Пд) Христо Бонев се изказа ласкаво за новия треньор на тима Войн Войнов. Двамата са бивши съотборници от наационалния ни отбор и дори са играли заедно на световно първенство. "Войн Войнов е много добро момче. В продължение на 4 години играхме заедно в националния отбор.

Емма Москова е родена на 8 юли 1934 г. в Карлово. През 1956 година записва архитектура във Висшия инженерно-строителен институт (сега УАСГ), а по-късно учи история и археология към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. След това специализира реставрация в градове като Рим и Париж. Москова е била директор на Националния институт по опазване

Сиамските близначки Кармен и Лупи Андраде са на 16 години и живеят в Мексико. Когато се родили, лекарите били убедени, че няма да оцелеят повече от три дни. Сега се сблъскват с много големи здравословни проблеми, но не искат да се разделят, защото това би могло „да убие една от тях“. – Толкова сме свикнали да бъдем заедно,