Компютър оценява матури 2011

https://www.24chasa.bg/Article/513483 www.24chasa.bg

Промени в матурата по български език и литература обмисля министерството на образованието от следващата година, съобщи министър Сергей Игнатов в Националната априловска гимназия в Габрово.

Компютър ще разбърква и подрежда въпросите от теста минути преди началото на изпита. За да се избегне зазубряне на текстове и да се провокира мисленето, учениците няма да пишат тема по произведение, а ще разсъждават по определен автор в по-свободен текст.

Компютърна ще е и проверката на матурите. Субективната оценка на учителя щяла да се сведе до 20-30 процента. Няма да се въвежда задължителна матура по математика, успокои бъдещите абитуриенти министърът.

 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

12-годишният Радостин Чолаков е компютърен гений! И дори световният гигант "Гугъл" призна качествата му. Ученикът от родопското село Барутин впечатли цяла България с уменията си в програмирането. Той успява да създаде приложение за забавни факти, което впечатлява "Гугъл". От компанията му отпускат 2400 долара под формата на ваучери,

Половинката на защитника на Испания Жерар Пике - Шакира, се забърка в грандиозен скандал. Певицата бе обвинена, че продава колиета със символ, свързан с нацистка Германия. Знойната колумбийка е във вихъра на световното си турне "Ел Дорадо". Част от кампанията й са различни бижута, посветени на концертите й. Сред стоките й има древен цветен модел.

Спектакълът "Улицата" не е това, което е без кола. Когато бричката не пали, на звездите от шоуто Мая Новоселска и Теди Москов не им е до скечове, видяха топпапараците на "България Днес". Режисьорът и комедийната прима от близкото минало бяха изловени да се веселят в столично кафене, но сакатлък с возилото им бързо накара Теди и Мая да посърнат и