Ученически проект насочва туристи към петте най-популярни исторически забележителности във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/5150388 www.24chasa.bg
Снимка - община Велико Търново

Проект на ученици от СОУ "Вела Благоева" във Велико Търново насочва туристи към петте най-популярни исторически забележителности в старопрестолния град. Инициативата спечели първо място в конкурс на неправителствената организация Junior Achievement Bulgaria. Специална маркировка във формата на стъпки отвежда към паметника "Асеневци", Самоводската чаршия, Мултимедийния посетителски център, крепостта Царевец и църквата "Св. Четиридесет мъченици".

Стъпките със син, червен и зелен цвят са разчертани по тротоарите в старата част на Велико Търново, а началото е от Централната поща, където е поставено и голямо информационно табло. Боята е трайна и устойчива на климатичните въздействия.

Проектът бе подкрепен от Община Велико Търново, а формалното му финализиране бе уважено от заместник-кмета по културата, образованието и социалните дейности Ганчо Карабаджаков. Той поздрави учениците и преподавателите, взели участие в инициативата и директора на училището Ангел Янчев.

"Вашият проект е много полезен и помага за развитието на туризма в града ни. Продължавайте да бъдете все толкова активни и да реализирате идеите си", обърна се Ганчо Карабаджаков към младите хора от СОУ "Вела Благоева".