35-о училище измъкна купата по баскетбол "Васил Манченко"

https://www.24chasa.bg/sport/article/5160729 www.24chasa.bg
Преподавателката Мила Ацева държи преходната купа "Васил Манченко", която възпитаничките й спечелиха във финала срещу носителките от миналата година 73-о СОУ с 6:1 точки.

35-о средно общообразователно училище „Добри Войников“ отне на 73-о СОУ „Владислав Граматик“ преходната купа „Васил Манченко“, след като категорично сломи с 6-1 всякаква съпротива във финала на втория дамски турнир по баскетбол между училищата в София. Купата и златните медали бяха връчени от президента на Бългрската федерация по баскетбол Георги Глушков. Сребърните медалисти получиха наградите си от Георги Панов – трикратен участник на олимпийски игри с националния отбор на България и шесткратен участник на европейски първенства, сребърен медалист от Евро 1957.

Отборът, воден от учителя Мила Ацева: Дарина Найденова, Мари Пантева, Гергана Горунова, Станислава Лефтерова, Ина Тодорова, си свърши работата в групата като победи коравия съперник от 119 СОУ „Акад. Михаил Арнаудов“ с 4:3. Другият му съперник - Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“ , отстъпи с 2:7 и това гарантира първото място в групата.

Група „Б“ бе спечелена от носителя на трофея от първото издание на турнира през 2014 г. Още в първия мач девойките от 73-о СОУ се справиха с най-опасния си съперник – 7-о СОУ, с 3:2.

Възпитаничките на директора Стела Запрянова и преподавателя Саша Керемедчиева: Александра Гюрова, Емилия Тенева, Ивана Данева, Лаура Костова, не се затрудниха срещу 134-о СОУ – 8:2, и срещу НСОУ - 4:2, за да заемат първото място в група „Б“, което класира тимът на финала.

Там обаче бившият шампион отстъпи срещу надъхания си съперник от 35-о СОУ, който не скрива амбицията да отнесе във витрината си завинаги ювелирната купа, дело на велинградския художник-приложник Борис Костов. Това ще стане при три турнирни победи.

В мача за третото място 119-о СОУ се наложи над 7-о СОУ със 7:2.

Павел Манченко от името на организаторите на турнира връчи Грамоти на благодарност на Ирена Димитрова и Теодора Филева от Столична община затова, че винаги са били партньори на начинанието и преди една година предложиха мъжкият турнир, който се провежда от 2012 г, да има зимно издание – за дамите. Те от своя страна наградиха с традиционната си статуетка за феърплей отбора на Софийската гимназия за строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов