Веселин Маринов пя опера за първи път в зала 1 на НДК

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5167311 www.24chasa.bg
Веселин Маринов пее с трио “Сопрано” на сцената в зала 1 на НДК. СНИМКА: ЗДРАВКО ДЕКОВ

На коледния си спектакъл певецът представи ново парче и изпълни три песни със стотиците деца в публиката

Стотици деца пяха “Над смълчаните полета”, “Шаро и първият сняг” и “Тиха нощ, свята нощ” заедно с Веселин Маринов в зала 1 на НДК. Певецът посвети три песни на малчуганите в публиката на коледния си концерт и ги изпълни само с две китари. За целта на сцената при него се качиха композиторите Светослав Лобошки и Пламен Велинов.

Другата изненада в спектакъла Маринов поднесе заедно с певиците от трио “Сопрано”. За първи път публиката го чу в жанр, различен от естрадния, в който го познава. Веселин Маринов изпя Time to Say Goodbye - английската класика, най-популярна в изпълнение на Андреа Бочели и Сара Брайтман.

Всичко това се случи на живо в препълнената зала 1 на НДК в сряда вечерта по време на деветия коледен концерт на певеца. Той изпълни някои от големите си хитове, парчета от двата си коледни албума и представи нова песен - “Жената на живота ми”. Тя ще стане част от нов албум, който ще излезе през 2017 г. За догодина певецът няма да записва нов диск, защото ще се подготвя за голям юбилеен спектакъл в “Арена Армеец”. Вече е резервирал и дата - 30 ноември, която обяви и пред публиката в НДК.

В публиката бяха Тончо Русев и поетът Евтим Евтимов, които Маринов подзрави с песен, Искра Радева, Иво Танев, Михаил Белчев със съпругата си, Цветан Цветанов, Валентин Михов и др. Маринов получи кошници с цветя от кметовете на София, Варна, както и на родния си Полски Тръмбеш. Първа цветя му поднесе дъщеря му Йоана, а после десетки фенове, които се тълпяха около сцената след всяко изпълнение. В паузите между песните Маринов разказваше спомени от детството за Коледа, а по време на концерта зад гърба му на голям LED екран се прожектираха коледни картини.