Книга обяснява кога и как ще се пенсионираме

https://www.24chasa.bg/novini/article/5167729 www.24chasa.bg

Калфин: Следващата реформа ще е, след като аз изляза в пенсия

Първото пълно разяснение на пенсионната реформа и какво точно ще се случи с пенсиите на хората до 2037 г. представиха в четвъртък вицепремиерът Ивайло Калфин и издателят на “24 часа” Венелина Гочева.

“Наръчник на бъдещия пенсионер” включва информация за хода на реформата по години, съвети как хората да подготвят пенсионирането си и

дори формулите,

по които да

изчислят колко

пари ще получават

Книгата, която от днес може да бъде закупена от вестникарските сергии, дава отговор на всички въпроси за пенсиите, обясни издателят на “24 часа” Венелина Гочева. Задаваха ги читателите на “24 часа” и “Клуб 100” от август до декември, а от страниците на двата вестника им отговаряше екипът на министъра.

“В НОИ има гишета, където можеш да отидеш и да питаш, но по-добрият път е отговорите да се дават публично, много по-лесно е това да става през медиите”, заяви самият Ивайло Калфин.

“Надявам се следващата пенсионна реформа да е чак след като и аз съм пенсионер”, каза още с усмивка вицепремиерът.

“Целта на пенсионната реформа бе бюджетът на на НОИ да стане по независим, а хората да имат по-голяма сигурност и предсказуемост.

По-лошо от

несигурността

няма

Всяка година парламентът взимаше решения, с които вместо да отмени досегашните тежки условия, ги отлагаше, което дава несигурност”, коментира той.

В основата на реформата свен плавното влизане на удължената възраст за пенсиониране и стаж, е и

повишаване

на чувството

за справедливост,

обясни Ивайло Калфин.

“Наръчник на бъдещия пенсионер” може да се купи от вестникарските павилиони в цялата страна, както и на www.mediamall.bg.