С 1 млн. лв. укрепват свлачище заради велоалея в Бургас

https://www.24chasa.bg/region/article/5174131 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Над 1 млн. лв. допълнително ще похарчи общината в Бургас за укрепване на подпорната стена на ул. "Крайбрежна" заради новата велоалея, която свързва града с кв. Сарафово. При изкопните работи се установило, че под нея има дебел слой глина, който е настабилен и крие опасност от свличане на земни маси. Затова се оказало, че не е възможно да се изгради фундамент без допълнителни укрепителни работи на терена, който е рисков и заради абразивното действие на морската вода.

Обектът бе инспектиран от кмета Димитър Николов, който е основен двигател на идеята за асфалтова велоалея в един от най-живописните райони на града. 

По изчисление на общината допълнителните дейности по укрепване на свлачищния терен, включително и на промени в пътната конструкция, ще глътнат още 1 080 758 лв.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка