Непълнолетен нападна шофьор на Спешна помощ, не пускал племеник в болницата

https://www.24chasa.bg/region/article/5191319 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Поредно нападение над екип от Спешния център в Стара Загора бе извършено във вторник. Този пък бил душен шофьорът на линейка, но не заради закъснение, а защото близките на 7-годишно момченце отказвали то да бъде закарано до болницата въпреки настояването на дежурния лекар.

Екшънът се разиграл в основно училище "Христо Ботев" в старозагорското село Братя Кунчеви около обяд, полицията била уведомена в 13,15 часа. Първокласник получил епилептичен припадък и от училището веднага извикали линейка от Стара Загора - селото е на около двайсетина километра от областния град. Дошлата с нея д-р Велева стабилизирала детето, но заради припадъка трябвало да го настани в болницата за наблюдение. На това се противопоставили пристигналите намясто майка и баба на момченцето, което получавало подобен припадък за първи път. В защита на лекарката в спора се намесил шофьорът на линейката, на 42 години, който не желае да се споменава името му. Тогава най-неочаквано върху мъжа се нахвърил вуйчото на детето - 15-годишният Филип, който стиснал за гърлото и започнал да души шофьора. Хората наоколо успели да спасят нападнатия, който от душенето получил контузия на ларинкса и белези по шията.

Въпреки инцидентът медицинският екип успял да изпълни дълга си и настанил детето в болница, днес то се чувстваше добре. С шофьора ще работи психолог, увериха от Спешния център в Стара Загора.

В основно училище "Христо Ботев" в Братя Кунчеви са записани около 180 деца заедно с малчуганите от детската градина. Повече от тях са от ромски произход. Преди време нападателят на шофьора Филип също бил техен ученик, но отпаднал от училище, макар да е само на 15 години, защото родителите му често ходели на гурбет в Гърция и го вземали със себе си да работи там.

По случая е образувано досъдебно производство.