9 месеца условно получи Спаска Митрова за клевета

https://www.24chasa.bg/Article/520079 www.24chasa.bg

Деветмесечна условна присъда на Спаска Митрова наложи македонският съд в Кавадарци по делото, заведено срещу българската гражданка за клевета и обида на съдии при предходното производство срещу нея в град Гевгелия.

Съдът в Кавадарци определи две години изпитателен срок за условната присъда на Митрова и я задължи да заплати разходите по делото.

Обвинението срещу Спаска Митрова е за клевета и обида на съда в родния й град Гевгели, наречени от нея "сърбокомунисти" и „удбаши", което в Македония обозначава сътрудници на сръбските тайни служби (УДБА).

Това бе третото дело, което съдебната система на Македония води срещу Спаска Митрова. При първото в Гевгели тя бе наказана с три месеца затвор за неизпълнение на заповед на държавна институция да осигурява определени условия за свиждане на дъщеря й Сузана с нейния баща Воислав Савич. За това тя излежа два месеца и половина.

При второто дело, заведено от бившия й съпруг Воислав Савич за родителските права на дъщеря й, съдът в Гевгели даде правата на бащата и задължи Спаска да поеме част от издръжката на детето.