Генка Шикерова отива в Нова тв

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5228702 www.24chasa.bg
ГЕНКА ШИКЕРОВА

Журналистката, която беше в майчинство, напусна Би Ти Ви преди дни и май ще се появи на екрана още този месец

Малката Кая - дъщерята на Генка Шикерова, вече е на година и половина и майка ѝ е готова отново да се върне на работа. Няма да го направи обаче в Би Ти Ви, тъй като се мести в Нова тв, научи “24 часа”.

Нещо повече, журналистката вероятно ще се появи на екрана още този месец в ролята, която ѝ приляга най-добре - като репортер.

Договорът на Шикерова с Би Ти Ви вече бил прекратен, само се доуточнявали някакви финални формалности, свързани с преместването ѝ.

От Нова тв не коментираха дали ще има пореден трансфер - не потвърдиха, но и не отрекоха информацията на “24 часа”. В същото време телефонът на Генка Шикерова беше изключен.

Ако преместването се случи, то ще е своеобразно връщане на Шикерова, тъй като навремето тя е работила в Нова тв. През 2001 г. става репортер в Би Ти Ви. Превръща се в един от най-популярните разследващи журналисти у нас. За документалния си филм “Бетонни градини” получава и професионална награда.

През септември 2013 г. изненадващо за аудиторията тя сменя репортерстването, като става водеща на сутрешния блок на Би Ти Ви “Тази сутрин” заедно с Константин Караджов. Това се случва малко след като Анна Цолова и Виктор Николаев напускат Би Ти Ви и стават лица на “Здравей, България” по Нова тв.

“Генка буквално спаси предаването, като се съгласи да стане водеща без никакви предварителни тренировки”, каза тогава един от шефовете ѝ в Би Ти Ви.

Дни след като влиза в новата си роля, колата ѝ е запалена пред дома ѝ. Палежът сваля България до 100-ото място в класацията за свобода на словото и е включен в доклада както на “Репортери без граници”, така и на Държавния департамент на САЩ.

През април 2014 г. - малко преди да излезе в майчинство, за втори път подпалиха колата на журналистката. Тогава колегите ѝ излязоха на протест пред МВР.