Мая Антова: Искам да знам кой стои зад убийството на баща ми, колкото и да ми е болно

https://www.24chasa.bg/novini/article/5231391 www.24chasa.bg
Мая Антова в “Шоуто на Слави” СНИМКА: Би Ти Ви

Вярвам, че ще разкрият убиеца. Не знам защо, но силно вярвам

Bярвам в институциите, че този път ще си свършат работата, и се надявам максимално бързо да се случи това, защото напрежението, което е в мен, не е малко. Все пак искам да знам какво е нещото, кой е човекът, който стои зад това, колкото и да ми е болно. Това каза Мая Антова, дъщерята на убития собственик на “Агресия” Александър Антов, в “Шоуто на Слави” във вторник вечерта.

Младата жена сама поискала да говори в предаването, защото

в публичното пространство се изговорили “един

куп лъжи” по адрес на баща ѝ

Видимо много изтощена и разстроена, тя говори почти през цялото време със затворени очи.

На 8 януари вечерта ми се обадиха, че той не се е прибрал, а кучето се е върнало от разходка. Отидох в Бистрица, три часа го търсихме, не го намерихме. Половин час след като стигнах там, се обадихме на тел. 112, на институциите, да помогнат в издирването, като предполагахме, че може да му е станало лошо. За съжаление, го намериха по друг начин. Всяка вечер си разхождаше кучето. Това беше нещото, което го караше да се отпуска, да помисли за нещата и така се чувстваше добре.

В събота сутринта към 11 ч излезе материалът в интернет. Те (служителите на модна къща “Агресия” - бел. ред. ) тогава са разбрали за случая и колкото и да им е било мъчително, са продължили да работят, за да направят износа по наскоро сключен голям договор със световна марка за облекла. (Става дума за “Армани” - бел. ред.)

“Ние произвеждаме ризи и костюми за тази марка и

те направиха износа, направиха

го докрай, ревящи на машините,

за което съм им страшно благодарна, защото предполагам, че както на мен, така и на тях им е било много трудно. Голяма част от хората са от много години във фирмата и го познават като човек и работодател. Затова исках да дам това интервю, за да опровергая всички спекулации по негов адрес.

Искам да защитя неговото име, да

подкрепя хората, които работят,

да им покажа подкрепата и да защитя това, което той гради толкова години и наистана за него бе второто дете.

Той се грижи за фирмата си така, както всеки един родител за детето си. Той беше отдаден на това нещо.

“Всичко, което стигна до мен и до ушите ми, защото не всичко съм видяла и прочела поради обясними причини и поради нежеланието ми” - така Мая Антова отговори на въпроса коя е била най-голямата лъжа, която е прочела за баща си през последните дни:

“Определено се изписаха какви ли не неща за фирми, за работи... Фирма, която работи, която сключва договори със световни марки, едната за производството, друга за търговската марка...

От година, тъй като се случиха

различни неща, аз отговарям за

“Агресия”

Не знам защо толкова се говори по този въпрос, тъй като търговската марка е една и всичко върви към нея. Производството също, фирмата, която е към мен. В момента във фирмата работят 250-300 човека.

Благодаря на КРИБ, които искат да помогнат за по-бързото разрешаване на случая, и за тяхната подкрепа.

Проблеми, спорове всеки има, но не съм предполагала, не знам, не съм чула, не съм разбрала нещо да е толкова голямо, че да се стигне до убийство.”

Мая Антова каза още, че в момента всички служители работели, отворени са останали и магазините на фирмата.

“Мълчат, седят, реват, но работят, Днес даже, минавайки за малко през цеха, разбрах, че са успели да вдигнат и призводствения план. Той така искаше от тях.

Той, ако е изпитвал страх,

първо щеше да се погрижи за

близките си,

защото беше такъв човек. После за хората, които работят при него, защото неговото чувство за дълг и отговорност беше много голямо. И определено не смятам, че е имал форма на заплаха, щеше да се усети както от мен, така и от хората около него.

Вярвам, че ще разкрият убийството, не знам защо, но силно вярвам.

Един приятел ми каза, че в такава ситуация или плуваш, или се давиш, и затова трябва да изплуваме и да покажем всички ние, че имаме съвест. Да помогнем да се разкрие случаят, за да имаме спокойствие за нас, за децата си, за работата ни и за всичко.”

МВР и ДАНС правят финансов профил на фирмите, в които е участвал убитият бизнесмен Александър Антов

МВР и ДАНС изготвят финансови профили на дружествата, в които са участвали разстреляните през миналата седмица в рамките на едно денонощие Веселин Стоименов и Александър Антов, съобщи в сряда зам.-шефът на Националната полиция Константин Димитров.

При Антов фирмите са 5, а при Стоименов - 10.

Бизнесменът Александър Антов беше убит в петък вечерта в гориста местност близо до къщата му в Бистрица. Собственикът на модна къща “Агресия” разхождал кучето си, когато е застрелян с 2 куршума в тила. Трупът му е открит около полунощ срещу събота. На местопрестъплението не са открити гилзите, казаха от МВР. Антов не е ползвал охрана и не се е притеснявал за живота си. Според криминалисти убийството е поръчково и извършено от професионалист. Предполага се, че килърът е ликвидирал жертвата около 19 ч.

Ден по-рано, в четвъртък, бе убит и 53-годишният бизнесмен Веселин Стоименов. В миналото е бил съдружник с президента на “ВАИ Холдинг” Георги Илиев, вдовицата му Мая, Христофорос Аманатидис-Таки и Радостин Бързанов-Радо Слънцето, които са едни от наследниците на покойния Илиев. Стоименов управлявал и туристическите обекти на групировката по морето. Наемник го причакал във входа на кооперация на бул. “Симеоновско шосе”, в която живеела негова приятелка. Убит е със 7 куршума, два от които в главата.

Между двете убийства обаче няма връзка, категорични са от МВР.

“Няма нищо по-различно за разследванията около убийствата на двамата бизнесмени. Работи се по няколко версии. Изясняват се допълнителни факти за двете жертви”, заяви комисар Димитров. 

Водещата версия на криминалистите засега са финансови отношения. Тепърва ще се изяснява дали конкуренти, или засегнати имат мотив от убийството на Александър Антов.

Не било изключено с покушението срещу най-големия производител на облекло в България да е свързан и близък на бизнесмена, но на този етап от разследването не се изключва нито една хипотеза.

Камерите в района около местопрестъплението в Бистрица също са иззети. Проверката обаче показала, че много от тях били поставени за красота и не записвали.

Други пък имали кадри, но с лошо качество, въпреки че в Бистрица живеят заможни хора. Все пак от полицията имат и качествени записи, които дават представа за движението на лица преди и след убийството на Александър Антов.