Пътната мрежа в община Ловеч е проходима

https://www.24chasa.bg/region/article/5240515 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Само пътят между селата Брестово и Деветаки остава затворен в понеделник сутринта. Останалата пътна мрежа в общината е проходима, съобщи кметът Корнелия Маринова.
Повече от 24 часа работиха екипите на общинската фирма Еко" и ЧЕЗ за възстановяване на нормалното движение и електроснабдяване.

В неделя към 14 часа в общината имаше 20 селища без електричество. До края на деня бяха отстранени повредите в 16 от тях.

Проблеми с електроснабдяването все още има в четири села от общо 34 в общината в понеделник. Тепава, Гостиня и Деветаки са изцяло без електричество, а в Смочан - само една част е на тъмно. От ЧЕЗ уверяват, че повредите днес ще бъдат отстранени.

В неделя водоснабдяването беше нарушено само в село Къкрина, където има проблем с електрозахранващата станция. Късно вечерта повредата бе отстранена.

Всички общински пътища са проходими. Снегопочистващата фирма успя да се пребори с непрестанен снеговалеж, силен вятър и прекършени дървета. Макар, че участъкът Брестово - Деветаки е затворен, то и двете села имат нормална връзка с областния център, тъй като има обиколни пътища.