Есемесът - много шум за нищо

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5244262 www.24chasa.bg

Съвсем друг е
пътят към истинска
съдебна реформа

ИСКРЕНО съм изненадан от това, което се случва през последните дни в България. Имам чувството, че някои хора са си загубили ума. А известно е, че когато боговете искат да унищожат някого, взимат му акъла. Целият шум около един SMS (или SM, както трябва да се нарича правилно), получен от председателя на ВКС, е по комедията на Шекспир “Много шум за нищо”.

Аз, откровено казано, не разбирам какво значи цялата тази история и какво следва от нея. Същото важи и за много логично мислещи хора. Въпреки това се чува едно повтаряне: Ау, какво страшно нещо се случи!

Ако има нещо страшно, то е, че нищо реално не се прави. Съдебната система ще се оправи тогава, когато висшите магистрати обяснят всички свои имоти, придобивки и пари и се окаже, че са придобити по законен начин. Има и закон за незаконно придобитото имущество и който не може да обясни доходи, да бъде санкциониран. Това е истинска реформа и така се прекъсват опасни зависимости.

Съвременната политика не само у нас се характеризира с едно нарастващо ниво на глупостта. Нека някой да обясни смислено какво означава въпросното електронно съобщение, за което се шуми. Но отговорът, според мен, е прост - нищо не означава. Тогава защо да се занимаваме с него? Целият шум е някаква маневра за отвличане на вниманието, ако е съзнателно продуцирана.

А иначе сред българските магистрати има много достойни хора, хора, които не искат да живеят сред лъжа и корупция, и те, убеден съм, ще помогнат за изчистването на съдебната система.

И като говорим за съдебна система, много типичен пример е трагедията във Враца. Това е, което гледа цяла България. Трябва да се изясни истината.

Случи се нещо недопустимо - загина млад човек. И сега има крайни гледни точки.

Нека най-големите светила по съдебна медицина в България да кажат от какво е умряло момчето, а по време на процеса да се изясни какво се е случило.

  • Ъглошлайфът на Путин - опит да повтори салфетката на Сталин и Чърчил

    Ъглошлайфът на Путин - опит да повтори салфетката на Сталин и Чърчил

    Познавачи на Кремъл смятат, че Путин имал две-три важни амбиции. Сред тях те нареждат връщането на руския контрол върху Украйна, тоталната ерозия на НАТО и желанието му да превърне Русия в незаобиколим противник на Запада. Ясно е, че Русия търси реванш за загубата от студената война. Затова от години дрънка оръжия и анексията на Крим бе само част
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо