Ицо Петрофф и Цветанов нищят проблеми на гей общността

https://www.24chasa.bg/Article/525052 www.24chasa.bg

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов се срещна с музиканта и хомосексуалист Ицо Петрофф, за да изслуша и обсъди проблемите на гей общността в България, предаде агенция „Фокус".

Петрофф излезе видимо доволен от разговора: „Цветанов ни изслуша с изключително сериозно внимание и отношение. Аз казах, че съм българин, на когото му пука какво става в България. Обясних, че Лисабонският договор дава равни права на всички хора и не е нормално някой да бъде убит само защото приличал на гей. Мисля, че намерихме добрия тон и ще се помисли за промяна на закона, защото в Лисабонския договор точно и ясно е упоменато, че хомосексуалистите имат равни с останалите хора права и гей браковете са разрешени", посочи Петроф.

„Нека отношението към нас да е като към равни хора с всички права, които ни се дават по закон и по силата на Лисабонския договор", заяви още Петрофф.

Ицо Петрофф отбеляза, че е видял „добронамерено отношение" у министър Цветанов, макар и той да не е обещал нищо конкретно, свързано с промяна на законите.

Преди време рокаджията Ицо издаде своята книга „Тайните на гей елита", в която разказа за ВИП хомосексуалистите в България.