Новата власт в Каварна пъди феновете на рока - забраняват палатките

https://www.24chasa.bg/region/article/5286716 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

В община Каварна се забранява поставянето на палатки или други съоръжения на тротоарите и тревните площи за пренощуване или бивакуване. Това предвижда проект на Наредба за осигуряване на обществения ред, опазването на околната среда и собствеността. Заинтересованите лица могат да подават предложения и становища по проекта до 16 февруари, пише dobrich.topnovini.bg.

Промените в досегашната наредба, приета през 2005 г., се налагат, тъй като при извършен преглед се е установило, че е необходимо да се конкретизират понятия, дейности и отношения, съобразно действащата нормативна уредба, както и да се внесат допълнителни ясноти в някои от текстовете.

В новия проект е предена и забрана продажбата и сервирането на алкохол на лица в явно нетрезво състояние или под въздействие на упойващи вещества. Не се допуска рекламирането и продажбата на алкохол и тютюневи изделия по време на провеждането на организирани детски и младежки прояви. Забранява се продажбата на открито на месо, риба, яйца, сладкарски произведения, месни и тестени изделия, закуски и млечни продукти. Не се допуска също излагането за продажба на стоки, селскостопанска продукция, извън устроените пазари, тържища, търговски обекти, входни части на жилищни и административни сгради или по земята, непосредствено пред тях. Няма да е разрешено провеждането на панаири, сборове, атракционни и други масови прояви, извън местата, определени за целта от кмета на общината, кмета на кметство или кметските наместници.

При нарушение глобата е от 50 до 100 лева, а при повторно – от 100 до 500 лева.

Наредбата предвижда също работното време на заведенията за хранене и развлечения, интернет зали, зали за хазартни игри и игрални зали и други подобни, намиращи ес в многофамилни жилищни сгради е от 7 до 22 часа, а за нежилищни сгради – от 6 до 24 часа. Обектите в нежилищни сгради може да работят и след 0,00 часа, но след разрешение за удължено работно време от кмета на Общината. Глобата за нарушителите е от 100 до 300 лева, а при повторно нарушение – от 300 до 1000 лева.

Общината разпорежда собствениците на увеселителни заведения с нощен режим на работа да въведат охранително-пропускателен режим, за да не бъдат допускани посетители с огнестрелно, газово и хладно оръжие. В заведенията не бива да влизат хора включително с боксове и бухалки, спрейове със защитен газ, с разяждащи или оцветяващи вещества, с пиротехнически изделия, както и с наркотични или други упойващи вещества, според новата наредба.

Тази наредба явно е част от войната между новия кмет на Добрич Нина Ставрева и стария Цонко Цонев. Гостите на рок феста по времето на Цонев опъваха безплатно палатките си в парка до стадион "Калиакра". А местните заведения печелеха от гостите на тридневния фестивал. Явно наредбата е поредният пирон в ковчега на феста, макар Ставрева да твърди, че такъв ще има.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с