Сертификат „Коректна фирма“ са получили близо 16 000 фирми в България

https://www.24chasa.bg/novini/article/5317233 www.24chasa.bg

Какъв е механизмът за оценка на коректните фирми, кои бизнеси имат най-голяма полза от сертификата и защо реномето в Интернет е важно? Разказва Мартин Вангелов, управител на "Изследователски център на клиентските мнения" (ИЦКМ), който издава Сертификат „Коректна фирма“ в България.

Как проверявате фирмите за Сертификат „Коректна фирма“?

Фирмите придобиват правото на Сертификат „Коректна фирма“ след проверка с нашия софтуер. Това е авторски алгоритъм, който изчислява т.нар. коефициент на мненията - проверява цялото Интернет пространство, всичко, което е в Google и е обществена информация. Когато алгоритъмът „обходи“ цялата тази информация, той търси негативните мнения за дадена фирма по ключови думи. Когато софтуерът улови чувствителна фраза, той отхвърля фирмата. Липсата на негативни мнения в Интернет пространството е критерият на Сертификат „Коректна фирма“.

Защо е важно да няма негативни мнения в Интернет?

Изследванията показват, че 90% от хората проверяват в Google, преди да се доверят, а 40% от тях вярват на написаното в Интернет. Това не е малко. Сертификатът улеснява клиентите най-вече – няма нужда те да губят време по форумите и десетките страници резултати в търсачките, за да добият представа за дадена фирма.

Какви браншове се възползват?

По принцип всякакви - производство на мебели, хранителни магазини, фризьорски салони, обущари. Но има браншове, които са по-склонни. Например, строителните фирми, аптеките, лекарските и зъболекарските кабинети. При тях доверието е много важно, а и там хората са извънредно активни в Интернет.

Колко са фирмите, на които е бил присъден Сертификат „Коректна фирма“?
За една година само в България сертификат са получили 16 000 фирми. В по-глобален мащаб (Полша, Чехия, Словакия, Румъния) фирмите са 120 хиляди.

Как всъщност възниква Сертификатът „Коректна фирма“?

Това е авторски алгоритъм, дело на полския IT специалист и предприемач Марек Рожецки. След като се оказва, че мненията в Интернет са високо ценени сред клиентите и бизнеса, за три години сертификатът навлиза в още няколко държави.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От неловка среща очи в очи с бившия си любовник, който едва не я прати в гроба, се спаси красавицата Симона Тодорова! Тя можеше да се появи вчера в Бургаския окръжен съд на разпоредителното заседание срещу душманина си Михаил Станчев, но не намери сили да го стори. Това не попречи на младата дама да поиска от някогашната си тръпка 70 бона

Славата на българския спорт обсъдиха насред улицата топжурналистът Крум Савов и бившият президент на "Левски" – София, Томас Лафчис, видяха топпапараците на "България Днес". Легендарният вратар от близкото минало и Савов кахърно дискутираха драмите в родния футбол и гръмотевичните падения на българските национали на зеления килим.

Дегизирана на шопинг. Така топпапараците на "България Днес" изловиха певицата, дизайнер и текстописец Ваня Щерева. Русата авторка си напазарува, без да бъде разпозната от фенове, в столичен магазин, тъй като се бе скрила зад шапка с козирка, дълъг черен панталон и бяла риза, закопчана почти до брадичката.