Скачат делата за незаконно стротелство в Бургаско

https://www.24chasa.bg/region/article/5326284 www.24chasa.bg

Скок в делата за незаконно строителство отчитат от Административен съд Бургас за м.г.

Увеличение има и при данъчните и митническите дела, съобщи административният ръководител съдия Таня Евтимова.
91 % от делата са завършили с постановяване на решение или определение в срок от 1 месец, отчете съдия Евтимова по време на годишното Общо събрание на институцията.

На събранието присъства Румяна Монова, заместник - председател на Върховния административен съд.

16 са съдиите в Административен съд Бургас, те са разгледали общо 3661 дела през м.г.

24 са съдебните производства, образувани по жалби на кандидати за кметове, партии и коалиции срещу решения на Общински избирателни комисии. Всички са разгледани и решени в едномесечен срок, отчетоха от Административния съд.
Председателят Таня Евтимова информира и за извършената през май 2015 г. от инспектората на ВСС контролна проверка на дейността на магистрати и съдебни служители. Констатирана е много добра организация на работа, насрочване на делата през кратки интервали от време, разглеждане без забавяне и приключване в срок.

Информацията за делата с обществен интерес се актуализира своевременно на интернет-страницата на Административен съд Бургас, а за улеснение на потребителите има подробна информация за пътя на една искова молба или жалба, заяви още съдия Евтимова.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На лов за евтини обувки тръгна бившата съпруга на режисьора Ники Илиев - Саня Борисова. Блондинката обиколи няколко магазина и изгуби часове, докато намери най-подходящите чепици за себе си. След като пробва различни видове, Саня избра най-удобните обувки, плати ги и доволна напусна

Глория никога не е с подуто лице КОЯ Е ТЯ Джулия Ангелова е един от най-популярните гримьори в България вече повече от 15 години. Получила редица престижни награди за работата си, сред които "Златна игла" за "Най-добър моден гримьор" за 2004 г. и 2008 г., "Първа награда за принос към цялостна модна визия на модел".

Най-големият динозавър е живял по българските земи! Това става ясно от находка на учени от Националния природонаучен музей към БАН. Главен асистент Латинка Христова и екипът й се натъкват на непозната досега кост край град Трън. При нейното изследване става ясно, че по земите ни е крачил най-малкият представител на най-големия вид динозаври -