Хванаха преписвачка с 4 мм антена

https://www.24chasa.bg/Article/534818 www.24chasa.bg

Кандидат-студентка опита вчера да преодолее изпита по биология в Медицинския университет със супер техника почти като Джеймс Бонд. Девойката се явила с последно поколение преписвачески джаджи в една от залите на Медицинския колеж.

Поведението й усъмнило квесторите и щателната проверка установила, че носи в ухото си слушалка с големината точно на ушния канал и антена с дължина 4 мм. Около цялото й тяло имаше кабел, а под дрехите - джиесем, описа зам.-ректорът по учебната дейност проф. Трифон Михайлов. Кандидат-студентката е била придружена от квесторка в тоалетната, за да бъдат смъкнати преписваческите съоръжения. Там се видяло, че девойката имала в арсенала си и книжни пищови. Всичко е иззето, можем да отворим музей, каза проф. Михайлов. Друг младеж е засечен с книжен пищов.

Над 700 младежи се явиха на първия изпит от кампанията в Медицинския университет. Падна им се въпрос за генетиката като наука, монохибридно и хибридно кръстосване. Втората тема бе устройство на главния мозък.

Според председателя на комисията проф. Василий Ишев формулировките са ясни и добре структурирани, а отговорите не би следвало да затруднят подготвения кандидат-студент. Въпросът от генетиката е фундаментален и всеки, който е учил сериозно, стъпва на него за надграждането на следващите теми от раздела, каза той.
Резултатите ще са готови до седмица. От вуза обмислят да ги окачат на стената на плача след началото на втория изпит в понеделник. Така и двойкаджиите ще държат химия, но пък ще се изключи възможността от провал в резултат на техническа грешка - например объркване да е пратило някого сред скъсаните и той да не се яви на втория изпит, като така пропусне шанса си за участие в битката.