Убитият край Зетьово Хакъ Али е баща на три дъщери, разполагал с пари

https://www.24chasa.bg/region/article/5361325 www.24chasa.bg
Калина Чапкънова, шеф на Окръжна прокуратура и Калоян Калоянов, директор на ОДМВР-Бургас съобщиха на извънреден брифинг в събота как е разкрито убийството. Снимка: Елена Фотева

76-годишният Хакъ Али, който намерен убит в гората край село Зетьово, е живеел в руенското Люлюково само със съпругата си. Преди години и трите дъщери на семейството се преместили в Турция, но Али и жена му решили да прекарат старините си у нас.

Дъщерите му пристигнаха като разбраха какво се е случило, разкриха хора от селото, което е сред най-големите в Руенския Балкан.

Сигналът за изчезването на стареца е попаден от роднина привечер на 10 март след като часове наред никой не бил виждал дядото.

Според съдебно-медицинската експертиза 76-годишният Али е убит около 13 ч. в същия ден. Тялото му е намерено след повече от денонощие в дере край пътя Айтос - Провадия, където е открит и автомобилът на дядото. 

В Люляково се знае, че възрастният мъж е разполагал със средства, даже често е давал назаем безкористно.

Той е имал пари в себе си и в деня на убийството. Разследването все още не е установило за каква точно сума става въпрос.

От проведените разпити обаче е изяснено, че преди да се срещне с криминално проявения Ремзи Мустафа дядо Хакъ е минал през дома си и е взел няколко банкноти. В него обаче не са намерени пари.

Предстои разследването да изясни дали парите са похарчени преди убийството и дали те са част от мотива за извършване на тежкото престъпление.

Очаква се утре наблюдаващият прокурор Георги Чинев да поиска от Бургаския окръжен съд постоянна мярка задържане под стража за рецидивиста Мустафа. Според запознати освен с кражби и грабежи, той е въртял и сводничество, има присъда за блудство и изнасилване.