Димитър Дългъчев – Председател на Управителния съвет на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България, Изпълнителен директор на „Михалково” АД за Световния ден на водата – 22 март 2016 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/5371956 www.24chasa.bg

- Г-н Дългъчев, защо има Световен ден на водата?

- Световният ден на водата се отбелязва от 1993 г, като предишната година се приема резолюция на Световната конференция на ООН за въвеждане му. Всяка година този ден преминава под различно мото, а през тази мотото е „Водата и работните места”. Това мото е избрано след като е анализиран доклада на ООН за световните водни ресурси, в който е отбелязано тяхното значение за икономическото развитие и заетостта. От средата на миналия век водата не се разглежда просто като даденост, а като нещо, което трябва да уважаваме, пазим, изследваме и разумно да използваме. Както е определена като ценен природен ресурс водата в световната политика, така и трябва да се разглежда във всяка държава.

Част от водните ресурси в България са минерални извори – уникални и много ценни. Всеки човек трябва да пие между 2 и 3 литра вода на ден, за да може метаболизмът му да фунционира нормално, да е работоспособен и здрав. Всички, които членуват в Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България, съзнават, колко е важна нашата работа – да дадем качествена вода на нашите клиенти.

- По вода ли им върви на производителите на минерална вода и безалкохолни напитки в България?

- Щеше ми се на празник да говорим само празнични, положителни неща. Защото имаме с какво да се гордеем – бутилираме едни от най-качествените води в Европа, даваме работа и достойни заплати на много хора, честни и коректни сме към потребителите, въвели сме всички изисквания и стандарти на Европейския съюз.

От друга страна има хора, които не разбират, че черният ПР е ниска топка и срамна дейност. Говорят и пишат клевети и лъжи и странно защо не отчитат, че това е бумеранг, който хвърлят по себе си.

- Каква беше 2015 г. за „Михалково” и какви са плановете Ви за 2016 г.?

- Една от най-успешните от търговска гледна точка беше за нас 2015 година – почти 8 % ръст за всичките ни продукти с марката Михалково. Нашата газирана вода е единствената естествено газирана вода в България, няма друга. Хората го знаят и предпочитат „Михалково” заради природния и произход.

Ако всичко върви по плана, който сме си начертали, 2016 г. трябва да е още по успешна. От години инвестираме в нови производствени мощности, в квалификацията на персонала, в разширяване на търговската ни мрежа и това вече дава очакваните резултати.

Поздравявам всички производители и потребители със Световния ден на водата! Бъдете здрави и добри!

www.mihalkovo.com

0700 19 109

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Борислава дори вече не живее в къщата в Барселона, разкрива братът Премиерът Бойко Борисов няма нищо общо със сестра ми Борислава! Това обяви бившият футболист на ЦСКА Станко Йовчев. 31-годишният мъж проговори единствено пред "България Днес", след като бе набеден за шурей на министър-председателя. Приписваната любовна афера на Бойко с

Да станеш шесткратен европейски шампион и олимпийски първенец по борба е лесно в сравнение с това да си намериш място за паркиране в София. В това се убеди звездата от тепиха Армен Назарян, който почти половин час обикаля за паркомясто с лъскавия си "Мерцедес", видяха топпапараците на "България Днес"

Нападателят на "Пари Сен Жермен" Мауро Икарди се оказа под пълния контрол на жена си Уанда Нара. Дори когато тя не е вкъщи. Сексбомбата следи всяка негова крачка чрез инсталирани в дома им камери. Блондинката може да вижда какво се случва направо на мобилния си телефон. Камерите са общо 43. "Те не са само в Милано - призна Уанда