Държавният секретар на Ватикана освети катедралата на католиците в София (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5376757 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Румяна Тонева

Държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин освети катедралния храм "Успение Богородично" на Католическата апостолическа екзархия в София. Той бе посрещнат от момче и момиче в народни носии.  

Кардинал Паролин, считан за втория човек в йерархията на Ватикана след папата, е на посещение в България по покана на българското правителство и на Католическата църква в страната. Сред присъстващите на тържественото богослужение бяха вицепрезидентът Маргарита Попова и вицепремиерът Меглена Кунева.   

По-късно през деня кардиналът ще оглави литургията в катедралата "Св. Йосиф", възстановена след визитата на папа Йоан Павел II в България, и ще се срещне с духовенството и религиозните организации на католиците в България. 

Пиетро Паролин ще бъде гост и в манастира на сестрите Евхаристинки и ще разгледа медицинския център "Йоан Павел II", ръководен от монахините, и намиращия се наблизо център за прием на бежанци.    

В програмата на кардинала в понеделник е предвидена среща с патриарх Неофит и членовете на Светия Синод. На визита при президента Росен Плевнелиев ще му бъде връчен орден "Стара планина, I степен". Кардиналът ще разговаря също с министър-председателя Бойко Борисов и с главния мюфтия Мустафа Хаджи.     

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Цветана Пиронкова сериозно работи за връщането си на корта. Освен неуморните тренировки, тя хвана ракетата и за снимка. Тенисистка №1 на България през този век позира за снимка, замахвайки с нея и вперен в бъдещето поглед. "Животът е такъв, какъвто го направим, винаги е бил и ще бъде", написа тя. Пиронкова обяви

На безкрайните опашки се нареди телевизионният продуцент Димитър Станчев. Създателят на супершоу "Невада" се опита бързо да придвижи документи, но струпването от хора на моменти го обезсърчаваше. Станчев носеше предпазна маска, въпреки че на открити пространства това не е задължително. Снимки: България

Там няма коронавирус, време е за купон "Отворете кръчмите и дискотеките! Всички да се забавляваме дружно в заведенията! Там няма коронавирус. Мерките са разхлабени достатъчно, а хората имат нужда да се веселят и да отпуснат най-накрая напрежението." За това призова пред "България Днес" фолклегендата Снежина