Калин Митрев ще ни представлява в Европейската банка

https://www.24chasa.bg/novini/article/5399214 www.24chasa.bg
КАЛИН МИТРЕВ СНИМКА: Десислава Кулелиева

Правителството определи Калин Митрев за представител на България в Съвета на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие. Той ще заеме позицията на алтернативен директор в съвместния офис на Полша, България и Албания в международната финансова институция, съобщиха от правителствената информационна служба.

Калин Митрев има дългогодишен опит в работата с ЕБВР, което осигурява последователност и ефективност по отношение ползването на ресурсите на институцията в подкрепата на важни за България програми и проекти.

Митрев е съпруг на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

Той е първият шеф на Центъра за масова приватизация в правителството на Жан Виденов, след което Виденов го изпраща в ЕБВР през 1996 г. Година по-късно е освободен от правителството на Иван Костов. През 2002 г. Митрев поема поста за втори път. По-късно мандатът му е продължен.

На ръководни позиции в ЕБВР Митрев е и по времето на Симеон Сакскобургготски и на Сергей Станишев. По време на първото правителство на Борисов е отзован, но сега кабинетът отново го предлага за представител.