Кристина Кръстева: Как Бойко Борисов ме срещна с Ален Делон

https://www.24chasa.bg/novini/article/5436245 www.24chasa.bg
КРИСТИНА КРЪСТЕВА

Безброй са историите - и забавни, и тъжни, преминали през журналистите в “24 часа”. Тук и в следващи броеве четете как хората, които познавате от техните текстове, си спомнят за отминалите години. Тези истории не са станали публични, но се разказват като редакционен фолклор десетилетия. Те също дават отговор защо “24 часа” 25 години е неизменно №1, как се създава магията, омагьосала българския народ за четвърт век. Те са поучителни и са истинската ненаписана досега история на българската журналистика, която не се учи в университета.

Работата ми в “24 часа” ме е срещала с невероятни хора на интересни места, но най-вече - научила ме е да бъда репортер до мозъка на костите си. Така ме е възпитала Венелина Гочева.

Рефлексът на репортер, който е моя втора или дори първа природа, се заостри за части от секундата и в едно февруарско утро в Мадрид. Датата бе 7.02.2008 г. Бях на конгреса, на който ЕНП прие за член ГЕРБ.

Тъкмо бях помолила Бойко Борисов да излезе от залата, за да ми даде интервю, когато той ми каза: “Зад гърба ти минава Ален Делон.” Разбира се, реших, че се шегува. Но като се обърнах, го видях. Естествено, онемях. Но само за част от секундата. В следващата ѝ част вече вървях след големия актьор, докато с едната си ръка ровех из чантата за фотоапарата (тогава смартфоните не бяха стигнали до нас), а с другата подканвах Борисов да ме последва, за да направим интервюто точно там, накъдето се беше упътил Делон. Генералът оказа съпротива, но не успя да пречупи репортерския ми устрем. Само миг по-късно вече стоях лице в лице с легендата на киното, представях му се и едновременно го интервюирах и запознавах с кмета на София и лидер на най-популярната партия на България.

Всичко се разви шеметно. После, като разбих историята на по-бавен каданс, установих, че са минали поне 15 минути.

А след това интервюирах и Борисов.

Професия - мечта.