8-годишни циганчета пребили и ограбили мъж в "Люлин" (обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5437445 www.24chasa.bg

Две момчета на 8 г. и две момичета на 9 и 10 г. са задържани заради грабеж на възрастен столичанин, съобщи от МВР. Децата са циганчета, живеят в незаконния катун на ул. “Суходолска” в София. Регистрирани са в МВР за кражби.
През октомври 2015 г. 61-годишен мъж от кв. “Люлин” подал сигнал, че е ограбен, докато се прибирал вкъщи от работа и минавал по обичайния си маршрут.
Малко след 22 ч човекът бил нападнат от група деца. Съборили го с удари на земята и продължили да го налагат. Ударили го с кол по главата, ритали го по цялото тяло. В суматохата издърпали от ръцете му мъжка чантичка и побегнали. В нея имало стотина лева, лични документи и телефон.
Няколко месеца по-късно криминалистите разкриха престъплението. Оказало се, че извършителите са деца от циганския катун на ул. “Суходолска, регистрирани за кражби преди това. Те са малолетни и не могат да носят наказателна отговорност. Разпитани са от инспектори в детска педагогическа стая и са предадени на родителите си.
Неведнъж жители на кварталите “Западен парк” и “Люлин” са се оплаквали в “24 часа” от гетото на ул. “Суходолска”. Там прииждали роми от цялата страна и се настанявали незаконно в самоделно направени бараки. Прехранвали се с кражби, просия и грабежи.