Кървава Коледа’74,вицовете на Сладура и още соцтрагедии

https://www.24chasa.bg/Article/545042 www.24chasa.bg
Автограф за верния приятел и (по)читател - Агент Тенев. СНИМКА: ПАРСЕХ ШУБАРАЛЯН

B Съветския съюз няма секс!

С това прозрение министърът на културата (1960-1974 г.) Екатерина Фурцева определя бившия СССР като най-моралната държава.

По същата логика при социализма - най-щастливото и хуманно общество, не можеше да има масови убийства, серийни изнасилвачи, самолетни катастрофи, атомни аварии и даже природни катаклизми.

Кървава Коледа’74,вицовете на Сладура и още соцтрагедии

Всъщност в живота ги имаше, нямаше информация за тях в медиите. Обикновено се появяваха по десетина внимателно редактирани изречения от БТА и толкова. Властта просто мълчеше. Вярата на хората в социализма и преминаването му в комунизъм не биваше да бъде поставяна под съмнение.

Нито пък качествата на партийните и държавни ръководители да решават със замах и най-трудните проблеми. Трудовият ентусиазъм на народа не трябваше да бъде охлаждан с негативни новини и репортажи.

Липсата на информация раждаше страховити слухове. По принципа на разваления телефон между хората плъзваха всевъзможни версии и цифри за убити и ранени .

Фактите биваха раздувани, а трагедиите - доукрасявани. Очите на страха винаги са големи.

Тази книга разкрива цялата истина за едни от най-строго охраняваните трагични истории, случили се по времето на социализма. Ще прочетете тези вицове, ДС грижливо ги е съхранявала.

- За Сашо Сладура, наричан още и Сашо Серсема. Когото соцвеличията караха да им разказва вицове, но после го убиха в каторгата край Ловеч

- За жените, творческата и житейската драма на Георги Марков-Джери.

- За кървавата Коледа на 1974 г., когато ученик психар уби 8 и рани още толкова студенти.

- За причините, поради които катастрофираха българските самолети от създаването на авиацията от 1946 г. до наши дни.

- За жестоката драма на израелския пътнически самолет, свален през 1955 г. от два наши изтребителя над Рупите - само на стотина метра от мястото, където сега е черквата на Ванга.

- За истинските серийни убийци

- За открадването на "История славянобългарская" и перипетиите й на българска земя.

- За срамното гей делоот 1964 г. и как тогавашният вътрешен министър се заканвал да ги изтреби.

Силата на "BG смърти и тайни" е в нейната документалност. Историите в нея са стъпили върху архивите на МВР, разкази на очевидци, какти на отделни факти, разкрити от колеги.

Книгата вече е на пазара, произведена е от великотърновското издателство "Фабер"

Ако тези дни тръгвате на почивка, спокойно можете да сложите книгата в багажа си. Понеже се чете на един дъх, внимавайте да не изгорите дори под плажния чадър.

А ако с нещо не сте съгласни - обадете ми се...