Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Поредната празнична рецепта днес изпраща Петя Маркова.
ПРОДУКТИ
700-750 г брашно
3 яйца
250 г захар
300 г мазнина
30 г коняк
1/2 кубче мая
1 ч.ч. мляко
кората на 1 лимон
2 пак. ванилия
мармалад
орехови ядки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разтваряме маята в леко затопленото мляко и прибавяме малко брашно, докато стане кашичка.
Разбиваме яйцата със захарта, пресяваме брашното. Правим в него кладенче и изсипваме яйчената смес, коняка, мазнината, ванилията и шупналата мая. Месим тестото до средна твърдост. Оставяме го да втаса на топло, покрито с кърпа.
Късаме топчета от втасалото тесто, разточваме ги и всяко разделяме на 8 триъгълничета.
Поставяме орехче и мармалад върху широката им част и навиваме кифлички. Оставяме ги да втасат отново в тава с хартия за печене и печем в загрята фурна до златисто.