Фонтан пее "Къде си вярна ти, любов народна!" на площада в Забърдо

https://www.24chasa.bg/novini/article/5464648 www.24chasa.bg

Фонтан трикольор от днес пее патриотични песни на площада в чепеларското село Забърдо. Патриотичния фонтан посреща туристите на площада.. Новата придобивка бе открита с курбан и празник днес, на 1 май от кмета на Чепеларе Славка Чакърова, председателя на Общинския съвет Росица Черпокова и кмета на Забърдо Валентин Черпоков.

Патриотичният фонтан е направен инициатива на Черпоков за един месец и струва 12 хиляди лева. Водата струи на фона на националния трибагреник. В стена на фонтана е вградена система от която звучат само патриотични песни. През нощта фонтана свети и в различни цветове, създавайки феерия от звуци и надъхвайки патриотично мало и голямо.

"Винаги сме били патриоти, но искаме да го знаят и стотиците туристи, които посещават природния феномен "Чудните мостове" и минават от тук. Това е нашето послание, че ние не само се борим за оцеляване, но и за развитие", каза Черпоков. Това е поредната атракция за туристите в селото, което е съвсем близо до природния феномен. От няколко години на входа на селото се кипри голям "холивудски" надпис : "Добре дошли в Забърдо!". Селото се слави още и с това, че от всяка къща се вее националния флаг. Местен жител пък е поставил и поддържа знамена на всеки хълм над Забърдо. Следващата придобивка, която планира кмета на селото е голяма видео стена на площада, на която всеки местен да бъде поздравяван за рождения и имен ден, да се предават съобщения за населението от кметството, както и общински новини.

Фонтан пее

Фонтан пее