Баба Ванга не е предсказвала края на света

https://www.24chasa.bg/Article/547281 www.24chasa.bg
Баба Ванга

5076 г. - открита е границата на Вселената, за която никой нищо не знае.

5078 г. - взето е решение да се премине отвъд тази граница, въпреки че 40% от населението са против.

5079 г. - краят на света.

Съседките на Ванга в Петрич - Елена, Бойка и Мария (от ляво на дясно) пред къщата на пророчицата в Петрич 
СНИМКИ: ТОНИ МАСКРЪЧКА И АРХИВ
Съседките на Ванга в Петрич - Елена, Бойка и Мария (от ляво на дясно) пред къщата на пророчицата в Петрич СНИМКИ: ТОНИ МАСКРЪЧКА И АРХИВ

Понеже никой от днешните жители на Земята няма да дочака края на света и за да не си умрем в неведение какво ще се случи, решихме да публикуваме накратко как ще се развият събитията до 5079 г.

Това се тиражира из руските сайтове, съвестно обнародвани и в сръбски, американски, македонски, хърватски и, разбира се, български медии. Твърденията са представени като предсказания на петричката пророчица Ванга.

В началото на 2008 г. братушките пускат за първи път “предсказания” на Ванга за развитието на света от 2008 до 3197 г. Публикуват ги РИА Новости, “Комсомолская правда” и др.

Никъде не се посочва кога, къде и пред кого пророчицата е направила тези предсказания.

Развитието на света е описано през 10-ина години подробно. Няма да бъдем свидетели обаче как Европа се завладява от мюсюлмани, хората се превръщат в киборги, животните стават полухора, космически кораб пренася на Земята ужасна болест.

Няма да сме свидетели и на появата на нова раса и изчезването на досегашните жълти, черни и бели. Великият глад и война на Марс ще минат без наше участие. Слънцето ще започне да се охлажда и ще се правят опити да се поддържа температурата му.

Всичко това ще се случи до 3197 г., когато на Земята загива всичко живо. Предвидливо обаче човечеството е заложило основи на нов живот в друга звездна система.

Там следва продължение - появява се нов пророк, науката достига неимоверни висини, побеждават се всички болести, идва пикът на развитата цивилизация и когато се открива границата на Вселената и се прави опит тя да се прекрачи, идва краят на света.

Преди това обаче още през ноември т.г. щяла да избухне Трета световна война. Началото й би трябвало да е поставено през 2008 г. с покушения срещу 4-ма държавни глави, след което да е тръгнал конфликт в Индустан.

Две години по-късно още не се е разчуло за такива сензационни покушения. Та през идния ноември трябва да почне Третата световна, която ще свърши през октомври 2014г.

Щяла да тръгне като обикновена война с обичайните средства, но след това ще бъдат използвани ядрени оръжия, а накрая и химически.

Догодина в резултат на радиоактивния прах в северното полукълбо трябва да загинат всички животни и растения, а в същото време мюсюлманско нашествие ще притисне останките от Европа.

“Каква война? Ванга никога не е правила такива предсказания! Някой си ги измисля, после други ги преповтарят и така се стресират хората. Спекулират с името й, защото всички й вярват”, коментират дългогодишни съседки и приятелки на пророчицата в Петрич.

Бойка Костадинова близо 50 г. е била сред приятелките на пророчицата.

“Сутрин, преди да почне да приема хора, някоя от нас винаги наминаваше на кафе с Ванга. Вечер често ни разказваше как е минал денят й. Много съвети сме слушали от нея, на хиляди е помогнала, ама за края на света не сме чували да говори

Нека, който е чул, да ги разкаже. Ама сега е лесно, Ванга я няма, та да се защити. Вкарват й в устата какви ли не небивалици”, ядосва се леля Бойка.

Заедно с другите комшийки Елена и Мария и днес често отскачат до къщата на Ванга, превърната в музей.

“Такава моралистка беше! Много вярваща християнка и най се ядосваше, когато дойдеше невярна жена. Точно нея да изкарат любовчийка, срамота”, гневи се леля Мария.

Знае, че Ванга никога не е оставала сама вкъщи, та да се навъртат мъже около нея. Разказва само за един случай, когато през нощта мъж прескочил оградата и влязъл в двора.

Ванга го усетила и се развикала. Оказало се, че човекът дошъл да му гледа и за да е пръв на сутринта, прескочил оградата.

“Седим на улицата на приказка и току дойдат групи туристи да ни питат вярно ли е, че Ванга имала любовници. Интересът към нея не стихва и хората искат всичко да знаят, затова нека да не се пускат неверни неща”, вметва и Ленка.

Спомня си, преди десетки години Ванга изгонила млада жена, която питала дали ще е щастлива, ако се омъжи за приятеля си, който бил доста по-стар.

“Пу, не те е срам, мари! Он ке ти е татко, как ке го земеш дома! Я го остай да си ходи при жената и децата”, развикала се Ванга.

Ели Горева от Асеновград заедно смъжа си и дъщеря си Росица често посещава къщата музей. Вярват, че макар и мъртва, Ванга продължава да помага на хората.

“Първата ми среща с нея бе на 25 декември 1969 г. Дойдох, тук имаше много хора. Ванга излезе и каза, че днес няма да гледа, защото е Коледа и ще ходи на църква.

На следващия ден ме прие, бях номер 8. Позна ми болестта, от която години се лекувах. Каза ми да пия отвара от тиквено семе.

Имах и тежък аборт, та се бях притеснила дали ще имам дете. Предсказа ми, че ще гледам бебе и да се обадя веднага като се роди. Ето го сега бебето”, разказва Ели и сочи 36-годишната си дъщеря.

Когато родила момиченцето си, веднага звъннала по телефона в къщата на Ванга. Тогава тя й казала името - Росица.

По-късно кръстила детето в църква. Така семейството станало сред редовните гости, а мъжът често варял компоти на пророчицата.

Ели Горева казва, че непрекъснато сънува Ванга.

“На 11 август почивам, на 12-и ще се чудят дали да ми вземат мозъка за изследване, на 13-и ме погребват, на 14-и пътувам, а на 15-и ще бъда на трапезата на Богородица”, спомня си Ели страшния сън. Сигурна е, че Ванга знаела кога ще настъписобствената й смърт.

“Виждаше и в миналото, и в бъдещето, но предсказания за Трета световна война не съм чула да е правила.”

Горева смята, че и предсказанията за атентата срещу кулите близнаци в Ню Йорк, потъването на “Курск”, избора на чернокож президент на САЩ също са преувеличени. Появили се след смъртта й и никой не обявил кога ги е чул от Ванга.

Понякога директно изричала какво вижда. Бойка си спомня как по време на купонната система вкъщи загубили полагащите им се хартийки за храна.

Паникьосали се, обърнали цялата къща и нямало следа от тях. Тогава наминала да види Ванга и й се оплакала.

“Зад сандъка са паднали! Как така да ги няма? Не сте търсили като хората”, й казала гадателката. И наистина се оказало, че купоните били там.

“Никога не сме я чували да каже: “Гответе се, оти иде краятна света.” Та нали хората ще изпаднат в стрес! Тя може и да е знаела, но едва ли го е споделяла. Никога не казваше и за смъртта на човек директно”, спомня си Бойка.

Мария пък допълва, че другото нещо, което не е казвала на хората, е за кражбите.

“Има си милиция за тази работа. Не казвам кой е крадецът, да не се изпокарат и да тръгнат на саморазправа, та да стане още по-голяма беля.

Често пък най-близкият е откраднал. Ако кажа, много ще го заболи човекът”, били думите на пророчицата.

За края на света не мислела. Била оптимист, виждала лошотията, но все давала съвети как да се живее по-добре.

Строго се придържала към библията. Казвала, че всичко за света е описано в нея, но трябва да се чете внимателно и да се тълкува.

Рядко говорила за политика, но често повтаряла: “От Съюзо не се делете, оти ке патите.”

Душеприказчикът й Петър Баков, с когото са обсъждали живота извън материята, също не е чувал предсказания за война.

“Питал съм я, но все ми казваше: “Не бой се, сине, нема страшно. Нема да има Трета световна”, спомня си Баков. Смята, че животът отвъд материята, който не можем да видим, няма да допусне унищожаване на земята.

“Ние сме продукт и плод на извънземния разум. Няма майка, която да убие детето си”, допълва петричанинът.