С ягоди и извара
КОЙ ГОТВИ
Днешния десерт, подходящ за сезона, изпраща Елза Стоянова от Видин.
ПРОДУКТИ
280 г брашно, 130 г масло, 120 г захар, 1 ч.л. бакпулвер, ванилия, настъргана кора от 1 лимон
За крема: 300 г извара, 300 г ягоди, 3 с.л. захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изсипваме в купа брашното с 1 ч.л. бакпулвер. Добавяме захарта, яйцето, всички аромати и нарязаното на малки парчета краве масло. С ръце започваме да бъркаме продуктите, докато станат на трохи. Оставяме ги в хладилник за 30 мин.
Пасираме изварата със захарта и ароматизираме с една ванилия. Добавяме нарязаните на малки парченца ягоди.
Застиламе тавичка (22 на 24 см) с хартия за печене. Изсипваме половината от маслените трохи, отгоре разстиламе крема и покриваме сладкиша с останалите маслени трохи.
Изпичаме пая на 180 градуса в загрята фурна с вентилатор за около 35-40 мин. Изваждаме го от фурната, поръсваме с пудра захар и охлаждаме.