В ЦУМ да преместят историческия музей, предлага Костов

https://www.24chasa.bg/Article/551170 www.24chasa.bg
Снимка Архив "24 часа"

Да се откупи от сегашните собственици сградата на ЦУМ и да се направи Национален исторически музей, лансира авангардната идея лидерът на ДСБ Иван Костов пред Нова тв.

„Култовата сграда в центъра на София вече не е конкурентна на съвременните молове, а за музей става прекрасно", аргументира се Костов. Собственик на сградата е близкият до БСП бизнесмен Георги Гергов, а изпълнителен директор е синът му Тодор Гергов.

Помолен да коментира слуха, че сините ще го издигнат за кандидат-президент догодина, бившият премиер на България само вметна, че не се е кандидатирал и не е карал никой да го предлага.

Лидерът на тъмносините направи коментар пред медията за едногодишния период от управлението на ГЕРБ.

„И министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, и председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев трябва да вземат по един бележник и да изчетат внимателно доклада на Европейската комисия, защото там има нееднозначна негативна оценка за тяхната работа - заяви той. - Докладът се крепи на един отличник и това е министърът на правосъдието Маргарита Попова."

„Попова със своите действия е създала предпоставки да вървим напред и в доклада има призиви депутатите да подкрепят нейните усилия,", обърна внимание Костов.

„Голяма е нейната заслуга и на колегите й, защото тя с активността си движи напред съдебната реформа. Това е причината Синята коалиция да подкрепя това управление", обясни съпредседателят на коалицията.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Русата Златка и ММА боецът Георги Валентинов вече не са двойка. Това разкриха категорично пред "България Днес" техни приятели. Двамата приключили връзката си преди около месец, когато сложили край на опитите да закрепят крехките си отношения. Златка и Георги се опитали да скрият, че са скъсали, но само няколко дни по-късно се разчуло и

На лов за евтини обувки тръгна бившата съпруга на режисьора Ники Илиев - Саня Борисова. Блондинката обиколи няколко магазина и изгуби часове, докато намери най-подходящите чепици за себе си. След като пробва различни видове, Саня избра най-удобните обувки, плати ги и доволна напусна

Глория никога не е с подуто лице КОЯ Е ТЯ Джулия Ангелова е един от най-популярните гримьори в България вече повече от 15 години. Получила редица престижни награди за работата си, сред които "Златна игла" за "Най-добър моден гримьор" за 2004 г. и 2008 г., "Първа награда за принос към цялостна модна визия на модел".