В ЦУМ да преместят историческия музей, предлага Костов

https://www.24chasa.bg/Article/551170 www.24chasa.bg
Снимка Архив "24 часа"

Да се откупи от сегашните собственици сградата на ЦУМ и да се направи Национален исторически музей, лансира авангардната идея лидерът на ДСБ Иван Костов пред Нова тв.

„Култовата сграда в центъра на София вече не е конкурентна на съвременните молове, а за музей става прекрасно", аргументира се Костов. Собственик на сградата е близкият до БСП бизнесмен Георги Гергов, а изпълнителен директор е синът му Тодор Гергов.

Помолен да коментира слуха, че сините ще го издигнат за кандидат-президент догодина, бившият премиер на България само вметна, че не се е кандидатирал и не е карал никой да го предлага.

Лидерът на тъмносините направи коментар пред медията за едногодишния период от управлението на ГЕРБ.

„И министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, и председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев трябва да вземат по един бележник и да изчетат внимателно доклада на Европейската комисия, защото там има нееднозначна негативна оценка за тяхната работа - заяви той. - Докладът се крепи на един отличник и това е министърът на правосъдието Маргарита Попова."

„Попова със своите действия е създала предпоставки да вървим напред и в доклада има призиви депутатите да подкрепят нейните усилия,", обърна внимание Костов.

„Голяма е нейната заслуга и на колегите й, защото тя с активността си движи напред съдебната реформа. Това е причината Синята коалиция да подкрепя това управление", обясни съпредседателят на коалицията.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Косвени улики и съвпадения решават случая Разследващите трескаво събират нови доказателства за неразкритото престъпление Със СРС-та разследващи дебнат Ивайло Борисов-Ториното и неговите авери с надежда да разкрият кой стои зад отвличането на Адриан Златков, научи "България Днес". Всяка крачка и дума на заподозрените като помагачи в престъплението

Дъщерята на Аня Пенчева залюби млад поет Не съм сама, имам си сериозно гадже, казва водещата! Водещата Петя Дикова май стяга сватба, шушукат в светските среди. Дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков се залюби с млад и обещаващ поет. Двамата са много отдадени един на друг и нищо чудно скоро да минат под венчило. "Не съм сама, имам гадже!

Цветомира Гущерова от Яхиново търси 24 000 евро за бъбрек, състоянието й се влошава всеки ден! Нека помогнем на нежното и крехко Цвете, която цял живот се бори с диагнозите, но днес състоянието й е критично и има един месец да събере пари и да замине за животоспасяваща бъбречна трансплантация в Турция или да „влезне в ада” и да мине на