В ЦУМ да преместят историческия музей, предлага Костов

https://www.24chasa.bg/Article/551170 www.24chasa.bg
Снимка Архив "24 часа"

Да се откупи от сегашните собственици сградата на ЦУМ и да се направи Национален исторически музей, лансира авангардната идея лидерът на ДСБ Иван Костов пред Нова тв.

„Култовата сграда в центъра на София вече не е конкурентна на съвременните молове, а за музей става прекрасно", аргументира се Костов. Собственик на сградата е близкият до БСП бизнесмен Георги Гергов, а изпълнителен директор е синът му Тодор Гергов.

Помолен да коментира слуха, че сините ще го издигнат за кандидат-президент догодина, бившият премиер на България само вметна, че не се е кандидатирал и не е карал никой да го предлага.

Лидерът на тъмносините направи коментар пред медията за едногодишния период от управлението на ГЕРБ.

„И министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, и председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев трябва да вземат по един бележник и да изчетат внимателно доклада на Европейската комисия, защото там има нееднозначна негативна оценка за тяхната работа - заяви той. - Докладът се крепи на един отличник и това е министърът на правосъдието Маргарита Попова."

„Попова със своите действия е създала предпоставки да вървим напред и в доклада има призиви депутатите да подкрепят нейните усилия,", обърна внимание Костов.

„Голяма е нейната заслуга и на колегите й, защото тя с активността си движи напред съдебната реформа. Това е причината Синята коалиция да подкрепя това управление", обясни съпредседателят на коалицията.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рекламен бос се оказа част от бандата на Евлоги Станоев - Голямата Бирма, показа проверка на "България Днес". За момента името на Любомир Иванов не е обявявано официално от разследващите като част от мащабната схема на Станоев за производство и търговия с нелегални цигари. Информация за дейността му има еднствено в сайта на Интерпол,

                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Благодарна съм, че си партнирам с него в "Откраднат живот" КОЯ Е ТЯ Неда Спасова е родена на 19 февруари 1992 г. във Враца. През 2014 г. завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност "Актьорство за драматичен театър" в класа на проф. Маргарита Младенова. От началото на 2018 г. е част от трупата на Театър "София".