Волен влезе в закон за мечки и козички

https://www.24chasa.bg/Article/552846 www.24chasa.bg
ВОЛЕН СИДЕРОВ

Странен меланж от законопроект и кореспонденция на Волен Сидеров се появи в пощенските кутии на медиите в парламента в четвъртък.

Незнайно как писмо от лидера на “Атака” до шефа на комисията за борба с корупцията Димо Гяуров се оказа напечатано до внесени от ГЕРБ поправки в Закона за лова и опазване на дивеча, които уреждат отстрела на мечки и диви кози.

Внесените законопроекти винаги се разпространяват и до медиите. Това обаче не важи за вътрешната кореспонденция на народните представители.

“24 часа” потърси Сидеров и Гяуров за коментар. И двамата отрекоха да са одобрили подобна публичност.

“Техническа грешка”, обясниха от пресцентъра на парламента.

В писмото си Сидеров гневно се заканва да даде Димо Гяуров на собствената му комисия за неетично поведение. Причината е, че синият депутат запитал официално лидера на “Атака” защо не е вписал това си качество в изискуемата си позакон декларация за конфликт на интереси. “Това ми качество е общоизвестно. Вашето писмо е напълно неоснователно и представлява нарочно заяждане”, обвинява Сидеров.

Няма заяждане, разпратени са около 100 такива писма, контрираха депутати от комисията. Народни представители масово не вписали в декларациите си участие в ръководни органи на собствените си партии. Целта на писмата не била заяждане, а уточняване на детайлите. Мнозина “пропуснали” да впишат и неправителствените организации, в които членуват. Самият Гяуров отказа коментар.

Случайно избраният за терен на епистоларния двубой между Сидеров и Гяуров закон пък предвижда занапред не министерството на екологията, а на земеделието да дава разрешенията за отстрел на мечки. Той е внесен от Емил Димитров и група депутати от ГЕРБ.

КАЛИНА КОСТАДИНОВА