Шкумбата – консул в Чикаго

https://www.24chasa.bg/Article/562517 Шкумбата – консул в Чикаго Шкумбата – консул в Чикаго www.24chasa.bg

Димитър Туджаров-Шкумбата заминава на дипломатическа работа в Генералното консулство на България в Чикаго, САЩ, съобщиха от МВнР.

Известният шоумен и разказвач на вицове ще бъде колега на консула ни там Лила Георгиева, която се прочу преди години с еротичните си снимки в интернет.

"Кандидатурата е минала на атестационната комисия след молба от министър Божидар Димитров. Г-н Туджаров ще работи с българската общност в Чикаго, която е многобройна, а той я познава добре от години", коментира вчера говорителят на Външно Весела Чернева.

По-късно самият Божидар Димитров каза, че не си спомня да е правил официално предложение, но може и да е подписал някакво подкрепително писмо.

Заминаването на Шкумбата за Америка е подготвяно в дискретност, въпреки че по коридорите на Външно отдавна имаше подобни слухове.

С наближаващото му заминаване обаче фактите излязоха наяве.

В типичния си стил, от който не е ясно дали говори сериозно, или се шегува, Шкумбата заяви: Няма такова нещо, не знам откъде е дошла тази информация.

Заминаването му за Чикаго предстои съвсем скоро, заяви обаче Чернева.

реди време Димитър Туджаров-Шкумбата се изказа като истински консул в "Шоуто на Слави": "Америка за мен е пример и най-вече българите, които живеят там. Над 200 хил. души са по неофициални данни. Те създадоха невероятна общност. Аз ходя там, защото имам много приятели, участвам в културния живот. Над 30 организации имат нашенците в Чикаго, 4 църкви, 2 неделни училища, радио, телевизия. Такава задружна общност между млади и стари аз не съм виждал и е време и ние тук да се обединим и да вървим напред."

Както вече стана ясно, друг народен любимец - естрадният певец Бисер Киров, който бе назначен за културен аташе в Москва, но от предното правителство, се завръща в България, защото бройката му бе съкратена заради икономии.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ДПС натисна откъм парламента: Избори през април или май!

"Това управление е идеологическо кръвосмешение. Като едно голямо семейство сте, ама семейство Адамс. Затова за нас извънредните парламентарни избори през април-май нямат алтернатива.

"168 часа": В Преслав изкопаха златното сърце на царица Мария

Върху уникалната находка със сложна техника са положени пет цвята. Византийката го купила от императорското ателие в Константинопол за сватбата си с цар Петър.

Лекарят на 2016 г. проф. Никола Владов: Нека младите остават в България

Нека младите лекари си стоят в България и търсят места, където да работят това, което искат – ще го получат рано или късно. Това каза лекарят на 2016 г. проф.

Станислав Иванов е подал заявлението си за напускане групата на Реформаторския блок

Депутатът от Реформаторския блок Станислав Иванов е подал заявление, с което напуска парламентарната група, съобщи БГНЕС. Тази сутрин временно председателстващият парламента Димитър Главчев от ГЕРБ

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Родители са против раздаването на стипендии на ромски ученици (видео)

Родителите от Добрич се обявиха против идеята да се дават стипендии на ромски ученици. Те вече подготвят жалба, която ще внесат следващата седмица. Родителите настояват за равен старт и равни

Със 122 народни прдставители парламентът събра кворум от втория опит

Парламентът събра кворум от втория опит и започна пленарното си заседание, предаде репортер на Агенция „Фокус”. В зала се регистрираха 122 народни представители.

Ген. Радев: Трябва да разрушим монополите и да създадем предвидима среда за развитие

Гръбнакът на нашето общество са микро, малките и средните предприятия и те трябва да се стимулират „Трябва да разрушим монополите, защото те пресират малкия и среден бизнес и да създадем предвидима

Ученици от Тръговище многократно се хранят с прибори за еднократна употреба

Ученици от Тръговище се хранят в училищния стол с пластмасови вилици и лъжици, които използват многократно, сигнализираха родители. Те настояват за отстраняването на директора на училището заради

Местан: Орешарски е стъпка от политическия казачок към ген. Радев (видео)

"Пламен Орешарски не е същинския кандидат на ДПС, а е стъпка от политическия казачок към ген. Румен Радев. Освен ако не се стигне до друга сделка. Защото целта на колегите от ДПС е да намерят път към