Направете пречистване на тялото, изберете да сте красиви и щастливи!

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/5627938 www.24chasa.bg

В днешното забързано всекидневие човек често не се замисля с какво, как и кога се храни. Много хора изкарват деня с "хапване в движение", обикновено с нездравословна храна. А вечер точно преди лягане преяждат - също с нещо купено набързо от някъде, защото не усещат кога са заситили глада си.

По този начин в тялото се натрупват множество токсини, тежки метали, свободни радикали. Подобно на лошия холестерол /широко известен у нас от традиционната медицина/, тези натрупвания затлачват и объркват естествените функции на организма. Така се стига до редица болести - на храносмилането и отделителната система, сърдечни заболявания, ставни, дихателни и т.н.

Не чакайте да се разболеете или, ако вече имате някое заболяване, да се развие. С Аюрведа вие можете да пречистите тялото си и едновременно с това да постигнете спокойствие, душевен и емоционален комфорт.

Историята на тази медицина датира от преди повече от 5 000 години. Думата е преведена от санскрит и означава „аюр” /живот/ и „веда” /знание/. Един от основните принципи е, здравето носи щастие - ако сме здрави, ние получаваме повече щастие и удоволствие от живота.

Методиките на тази древна индийска здравна система днес са официално признати от Световната здравна организация. Тези Аюрведа процедури от години се прилагат в Аюрведа клиник Лъки Банско. Това е първият в България индийски център, съчетаващ лечение по тази система с пълно пречистване на организма, разкрасяване и подмладяване. Разбира се, ако нямате заболяване, което ще се провери на място чрез прецизна и доказана през хилядолетия диагностика, няма да бъдете лекувани, а фокусът ще бъде насочен към вашето пречистване, подмладяване и разкрасяване.

В центъра работи лицензиран и международно признат екип индийски екип с дългогодишна практика - доктор по аюрведа и сертифицирани терапевти. Те прилагат методите Пурвакарма - за външно пречистване и Панчакарма - вътрешно изчистване на организма, съчетани с персонален хранителен режим според телесния тип и физиологичните особености на пациента. На начина на хранене се отдава голямо значение, приготвянето на храната е ритуал - извършва се в чисто помещение, с чисти дрехи и светли мисли, сервира се красиво, предлага се с любов и се консумира в спокойно състояние на ума, и с дълбоко внимание към храната. Смята се, че ако тя е вкусна, е полезна, а ако не е вкусна, не носи необходимата енергия и полза на тялото, дори и приготвена със здравословни продукти.

Тук основен принцип е индивидуалният подход, затова терапиите, тяхното съчетание и редът на прилагане са строго индивидуални под наблюдението на специалист. Изключително успешно се прилага и при деца.

Външното пречистване на организма е комбинация от втриване на масла, сауна с билки, топли интензивни компреси, масажи с билки и масла, обливане с масла, термични процедури, които подготвят организма за вътрешно пречистване, извеждат токсините извън тялото и разкрасяват. Вътрешното пречистване става чрез комбиниране на очистителни и слабителни терапии. Само по себе си, освен останалите здравословни ефекти, изчистването от токсини е терапия за подмладяване. Двата пречистващи метода се съчетават със специален - отново индивидуален - режим на хранене. Курсовете се провеждат в продължение на 7, 10, 14 или 21 дни в апартхотел Лъки Банско. Важно е да се подчертае, че тук терапията не само на тялото, но и на психиката, взаимоотношенията и духа. Процедурите тук са съпроводени с йога, медитация, лечебна гимнастика, здравословна почивка. Целта е освен естественото природно функциониране на организма, да се постигне и духовно равновесие.

Защото тази древна система за здраве е съвкупност от пълноценен начин на живот, терапия за тяло, психика, чувства и дух. Основно схващане е, че има три типа енергии, които определят здравето и естествените физиологични процеси, протичащи в тялото: Вата /въздух и етер/ – отговаря за кръвообращението, сърцебиенето, дишането; Пита /огън и вода/ – за метаболизма; Кафа /вода и земя/ – за имунната система и растежа на тялото. За да сме в добро здраве, е необходимо трите Доши да бъдат в баланс. Има ли дисбаланс между тях, започва болестен процес.

Така процедурите в Аюрведа клиник Лъки Банско помагат на здравия да запази своето здраве, а на болния – да си го върне. Те ще изчистят над 50% от тежките метали и вещества в организма ви, тялото ви ще се подмлади, тонизира и ще започне да функционира на естествени обороти, ще постигнете душевен и емоционален баланс.

Здравето е път към щастието - изберете да сте щастливи!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко