Направете пречистване на тялото, изберете да сте красиви и щастливи!

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/5627938 www.24chasa.bg

В днешното забързано всекидневие човек често не се замисля с какво, как и кога се храни. Много хора изкарват деня с "хапване в движение", обикновено с нездравословна храна. А вечер точно преди лягане преяждат - също с нещо купено набързо от някъде, защото не усещат кога са заситили глада си.

По този начин в тялото се натрупват множество токсини, тежки метали, свободни радикали. Подобно на лошия холестерол /широко известен у нас от традиционната медицина/, тези натрупвания затлачват и объркват естествените функции на организма. Така се стига до редица болести - на храносмилането и отделителната система, сърдечни заболявания, ставни, дихателни и т.н.

Не чакайте да се разболеете или, ако вече имате някое заболяване, да се развие. С Аюрведа вие можете да пречистите тялото си и едновременно с това да постигнете спокойствие, душевен и емоционален комфорт.

Историята на тази медицина датира от преди повече от 5 000 години. Думата е преведена от санскрит и означава „аюр” /живот/ и „веда” /знание/. Един от основните принципи е, здравето носи щастие - ако сме здрави, ние получаваме повече щастие и удоволствие от живота.

Методиките на тази древна индийска здравна система днес са официално признати от Световната здравна организация. Тези Аюрведа процедури от години се прилагат в Аюрведа клиник Лъки Банско. Това е първият в България индийски център, съчетаващ лечение по тази система с пълно пречистване на организма, разкрасяване и подмладяване. Разбира се, ако нямате заболяване, което ще се провери на място чрез прецизна и доказана през хилядолетия диагностика, няма да бъдете лекувани, а фокусът ще бъде насочен към вашето пречистване, подмладяване и разкрасяване.

В центъра работи лицензиран и международно признат екип индийски екип с дългогодишна практика - доктор по аюрведа и сертифицирани терапевти. Те прилагат методите Пурвакарма - за външно пречистване и Панчакарма - вътрешно изчистване на организма, съчетани с персонален хранителен режим според телесния тип и физиологичните особености на пациента. На начина на хранене се отдава голямо значение, приготвянето на храната е ритуал - извършва се в чисто помещение, с чисти дрехи и светли мисли, сервира се красиво, предлага се с любов и се консумира в спокойно състояние на ума, и с дълбоко внимание към храната. Смята се, че ако тя е вкусна, е полезна, а ако не е вкусна, не носи необходимата енергия и полза на тялото, дори и приготвена със здравословни продукти.

Тук основен принцип е индивидуалният подход, затова терапиите, тяхното съчетание и редът на прилагане са строго индивидуални под наблюдението на специалист. Изключително успешно се прилага и при деца.

Външното пречистване на организма е комбинация от втриване на масла, сауна с билки, топли интензивни компреси, масажи с билки и масла, обливане с масла, термични процедури, които подготвят организма за вътрешно пречистване, извеждат токсините извън тялото и разкрасяват. Вътрешното пречистване става чрез комбиниране на очистителни и слабителни терапии. Само по себе си, освен останалите здравословни ефекти, изчистването от токсини е терапия за подмладяване. Двата пречистващи метода се съчетават със специален - отново индивидуален - режим на хранене. Курсовете се провеждат в продължение на 7, 10, 14 или 21 дни в апартхотел Лъки Банско. Важно е да се подчертае, че тук терапията не само на тялото, но и на психиката, взаимоотношенията и духа. Процедурите тук са съпроводени с йога, медитация, лечебна гимнастика, здравословна почивка. Целта е освен естественото природно функциониране на организма, да се постигне и духовно равновесие.

Защото тази древна система за здраве е съвкупност от пълноценен начин на живот, терапия за тяло, психика, чувства и дух. Основно схващане е, че има три типа енергии, които определят здравето и естествените физиологични процеси, протичащи в тялото: Вата /въздух и етер/ – отговаря за кръвообращението, сърцебиенето, дишането; Пита /огън и вода/ – за метаболизма; Кафа /вода и земя/ – за имунната система и растежа на тялото. За да сме в добро здраве, е необходимо трите Доши да бъдат в баланс. Има ли дисбаланс между тях, започва болестен процес.

Така процедурите в Аюрведа клиник Лъки Банско помагат на здравия да запази своето здраве, а на болния – да си го върне. Те ще изчистят над 50% от тежките метали и вещества в организма ви, тялото ви ще се подмлади, тонизира и ще започне да функционира на естествени обороти, ще постигнете душевен и емоционален баланс.

Здравето е път към щастието - изберете да сте щастливи!