Натисни точки на ходилата - убий болки в тялото

https://www.24chasa.bg/Article/564644 www.24chasa.bg

Преди повече от 30 години приятел от далечно плаване ми донесе от чужбина масажьор за крака. Пазя го ревниво и днес, защото на него са изобразени точките на ходилата, отговарящи за всички органи в човешкия организъм.

Сега мога да си отдъхна, защото тази полезна схема я има изобразена и подробно обяснена в брой 13 на енциклопедията "Алтернативна медицина", който излиза утре по павилионите. В него нашироко и задълбочено е разказано за рефлексотерапията - метод за успокояване на болката чрез стимулиране на предварително определени точки по ходилата и дланите на ръцете. Целта на този контролиран натиск е да облекчи източника на дискомфорт.

При отсъствие на конкретно страдание рефлексотерапията поддържа здравето, блокира болести, облекчава симптомите при стрес, травма и заболяване.

Натисни точки на ходилата - убий болки в тялото

Рефлексотерапевтите използват специални карти с описани точките за пресура (натиск), разположени по дланите и ходилата. Смята се, че тези точки са пряко свързани с определени органи и жлези посредством нервната система и могат да им влияят. Рефлексотерапията е древно лечителско изкуство отпреди повече от 4000 години и трябва да му се доверим.

Натисни точки на ходилата - убий болки в тялото

Успех в лечението се постига при хронични проблеми с храносмилателната система, овладяване намускулните болки, успокояване на затрудненото дишане, а също при алергия, стрес, болки в гърба и хронична умора.

Сеансът се състои в лечение с натиск, прилаган най-често върху стъпалото. Тази изцяло естествена терапия постига облекчение без лекарства. Изследвания сочат, че рефлексотерапията е ефективен метод за успокояване на болката, свързана с раждането, рака и множествената склероза, както и за лекуване на болки в ръцете, гърба и нозете.

Как става и колко минути продължава, подробно е разказано в том 13.

От него ще научим подробно и всичко за слънчевото изгаряне.

Ултравиолетовите (UV) слънчеви лъчи разрушават клетките във външния слой на кожата и увреждат малките кръвоносни съдове под него. Когато кожата изгори, кръвоносните съдове се разширяват и пропускат течност. Клетките престават да произвеждат протеини, защото ултравиолетовите лъчи са повредили техните ДНК. Постоянното увреждане на ДНК може да доведе до рак.

Алое е ефикасно срещу слънчевото изгаряне

Една от най-често препоръчваните за намаляване на възпалениетобилки е невенът. Енциклопедията дава доста ефективни рецепти за природно лечение на слънчево изгаряне.

Тя се спира подробно и на гладуването и сокотерапията. Поддръжниците им твърдят, че след като организмът не отделя време и енергия за храносмилането на мазнините, той може да се концентрира върху лечението си, затова се усилва и имунната система. Такъв хранителен режим намалява риска от хронични болести на сърцето, пази от диабет, артрит, рак и пр.

През 2002 г. пред Американския колеж по кардиология е съобщено, че две чаши портокалов сок дневно намаляват значително кръвното налягане на пациенти. Какви сокове за кои болести помагат, разкрива 13-и том на "Алтернативна медицина".

Енциклопедията обяснява и защо соевият протеин носи огромни ползи за здравето и че 25 г от него дневно намаляват риска от коронарни заболявания, рак на простатата и на гърдата.

Според учените най-силен е ефектът, когато консумацията на соеви продукти започва в детството. Накакви изисквания да отговарят соевите продукти, за да са полезни за здравето, и какво трябва да съдържа една порция, ще разберете от 13-и том на "Алтернативна медицина".

СЪДЪРЖАНИЕТО

В общо 96-те страници на 13-ия том има съвети за лечение и достъпни разяснения за следните теми:

Ревматоиден артрит

Рейки

Ретинопатия

Рефлексотерапия

Ринит

Рубеола

Сексуална дисфункция

Сенна хрема (алергичен ринит)

Синдром на раздразнените черва (колоноспазъм)

Синдром на хиперактивност с дефицит на вниманието

Синдром на хроничната умора

Синусова инфекция (синуит)

Скарлатина

Следродилна депресия

Слънчево изгаряне

Соев протеин

Сокотерапия

Най-добре направете абонамент

За да се застраховате от пропуск на някой том, най-добре е да направите абонамент за цялата поредица от 16 книги на обща стойност 60,80 лв. с ДДС. Доставката може да бъде направена еднократно на 25.08.2010 г. или на два пъти по 8 тома. Заявки за абонамент за колекцията се приемат чрез Вестникарска група България с талон заявка в сайта www.vgb.bg, който можете да изпратите на адреса ни:

София 1504, бул. "Цариградско шосе" №47, или на e-mail: abonament@zgb.bg,

или на факс: 00359 2 942 2841, 00359 2 942 2840.

Плащането се извършва по сметка на "Вестникарска група България" ООД в Райфайзенбанк, както и в рекламните офиси на ВГБ. Пълна информация - на телефони 02 942 20 36 и 02 942 20 37

всеки работен ден от 10 до 12 и от 14 до 16 часа или на e-mail: abonament@zgb.bg.

Който не успее да си купи навреме томовете от поредицата, може да ги намери в книжарницата на Полиграфическия комбинат на бул. "Цариградско шосе" №47.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към обущаря за поправка на стари обувки се е запътил Михаил Йончев, видя "България Днес". Естрадният певец подбира облеклото си в червената гама и екстравагантни кръгли очила. След като остави на майстора плик с обувки, изпълнителят продължи към останалите си ангажименти. СНИМКИ: "България

Напълно неразпознаваема, без грим и в спортен екип, моделката Наталия Гуркова върши всекидневните си задачи, видя "България Днес". Моделката паркира в близост до дома си, след което разтовари пазарски чанти. За дневния си тонус Гуркова разчита на прясно изцеден фреш. Липсата на грим тя умело прикрива с много скъпи слънчеви очила

Джорджина Родригес иска още деца от Кристиано Роналдо. Тя даде специално интервю за "Ола", в което призна своите планове. "Моето желание да бъда майка е по-силно от всякога", сподели красавицата. В момента половинката на португалеца има тежката задача да се грижи за четири деца. Само 2-годишната дъщеричка Алана е родена от Джорджина