Три касти в платения секс край морето

https://www.24chasa.bg/Article/572133 www.24chasa.bg
Полицията в Бургас периодично прибира някои от жриците на любовта. СНИМКА: ЕЛЕНА ФОТЕВА

До 150 лв. на час стигат платените сексуслуги по Северното и Южното Черноморие в разгара на сезона.

Луксозните момичета за цяла нощ са доста по-скъпи, предпупреждават познавачи.

Жриците най-вече разчитат на чуждестранни туристи, за да си докарат доходи. Елитните проститутки се предлагат най-често в еротични клубове, където официално работят като танцьорки на трудови договори. Те се водят компаньонки, които знаят как да накарат клиентите да поръчват по-скъпи питиета.

“Магистралките” вземат най-евтино.
“Магистралките” вземат най-евтино.

Тарифата в клуб е 120-150 лв. на час, а който наеме луксозна жрица за цяла нощ, има промоции и отстъпки. Разлика в ценоразписа за българи и чужденци няма. Половин час в сексклуб във Варна пъкструва 70-80 лв. Търговия с плът въртят и стриптийз баровете. Там обаче секс не се прави, а само договорки.

Иначе цените на платените сексуслуги започват от скромните 20-30 лв. и хвърчат до над 500 за луксозни проститутки. Зимата обаче спадат двойно.

Извън сезона бизнесът е жив единствено в Бургас, твърдят познавачи от Южното Черноморие. Кодирани вестникарски обяви и нощни клубове са най-краткият път до проститутките. Повече от десетилетие близо до пристанището работеше известният SEA men's Club, който моряците намираха и със затворени очи. Истинската му дейност бе всеобща тайна. Той обаче бе изненадващо затворен през 2008-а.

Елитнитe проститутки са интeлигeнтни млади дами, с добро образованиe, някои от тях и с чужди eзици. Тe работят на повикванe. Луксозните жрици са и приятна компания, нещо като най-скъпата среща, която си имал, казват осведомени.

Друго качество и друга тарифа предлагат алеите, където в повечето случаи услугите са по договаряне. В тази категория жриците на любовта обикновено са от ромски произход. Работните им места са в промишлената зона, в района на завод "Кроношпан", на пътя Бургас - Айтос, при разклона за с. Миролюбово и в парка срещу Централната гара. Цените им по правило са много ниски.

12-15 лв. струва френска любов, пълен сеанс излиза двайсетачка. И "магистралките" около Варна вземат по толкова.

Най-голям проблем са мургавите проститутки по курортите, смятат полицаи. Чужденците трябва да внимават с изгодните им оферти - повечето от тях не владеят в детайли изкуството на Кама сутра, но за сметка на това имат ловки пръсти.

"Ромките, които проституират по улиците в курортите, наблягат основно на джебчийските кражби и грабежи, чужденците, на които се предлагат, обикновено са пили и трудно след това могат да разпознаят момичето или да го опишат, някои от тях дори не помнят какви вещи и колко точно пари са им задигнати", обяснява инспектор Калин Стоянов от БОП-Бургас.

Мургавите жрици не работят за себе си, винаги са със сутеньор. Той също е от ромски произход, много често е брат или съпруг на едно от момичетата си. Правилото при подялбата с него е 50 на 50.

На малко по-високо ниво в йерархията стоят проституиращите ученички и студентки. В тази категория попадат дeвойки, които са сравнитeлно добрe образовани, здравно подсигурeни и информирани за болeститe, прeдавани по полов път.

Студeнтската проституция няма за цeл да финансира изцяло, а да докарва допълнитeлни срeдства тайно от родитeлитe.

Те са пълнолетни и по-често идват по морето от вътрешността на страната, за да работят през сезона. Вместо като сервитьорки обаче се хващат в най-древната професия.

Студентки пък пускат обяви във вестници от рода на "Яки мацки с терен предлагат секс - 20 лв. на час". Могат да се намерят момичета за 15-30 лв. или по договаряне. Те не са организирани от сводник, а припечелват самостоятелно.

Алейните проститутки могат да се подведат под отговорност по чл. 329 от НК за набавяне на доходи по непозволен или неморален начин. Според Калин Стоянов пряка отговорност носи самото момиче, а наказанията са до 2 години и пробация. Този текст от закона бе използван в голямата операция във Варна неотдавна.

Сводникът носи отговорност по чл. 159А дори и момичето да е съгласно да проституира, а не склонено против волята си, обясняват юристи. Щом сводникът я организира и после тя му отчита пари, значи той носи отговорност.

Според разследващи по този член могат да се подвеждат под отговорност и таксиметровите шофьори, които карат проститутките. Трябва обаче да се докаже, че таксиджиите знаят къде отива момичето.

По-тежко се наказват случаите с непълнолетни девойки и при трансграничния трафик. Сводниците, които имат момичета в чужбина, обикновено се връщат у нас след известно време и само получават приходите.

Това лято обаче падат цените за сексуслуги, отчитат във Варна и курортите това лято. Методични акции на полицията разредиха и нощните "пеперуди" (виж карето вляво). Друга година по това време те заемат местата си през пет метра по булевард "Владислав" още преди да е мръкнало. Сега обаче по най-голямата улица на града няма жрици на любовта. Последната акция на полицията изчисти и магистралните труженички на пътя за Бургас.

"Сезонът тръгна слабо и първо се оправдавахме със световното по футбол. После стана дъждовно. А и курортите са пълни с туристи олинклузив, които най-много една чаша бира или вино да платят извън хотела", коментира картината собственик на заведение на Златни пясъци.

Тази година жриците на любовта се навъртат около заведението "Магура". Полиция редовно проверява документите на жените пред "Плейбой" бара в курорта и успя да ги поразгони. Все пак този занаят може да пострада, но не и да замре, твърдят запознати.

НЕЛИ ИВАНОВА, ИСКРА СОТИРОВА

Гърлите от Интернет са новата мода

“Неотдавна придружавах френски тв екип, който правеше филм за проституцията по Черноморието. Тогава разбрах, че най-новата тенденция в бранша е да си набавяш момичета за секс чрез интернет”. Това каза експертът от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов.

“Каниш жрицата на любовта вкъщи или в хотелската си стая и казваш, че е това е твоята приятелка. Никой не може да докаже дали е топлестанцьорка от еротичен клуб, или елитна проститутка на повикване”, обяснява Безлов.

Според него изследване на ЦИД по темата от април показало, че броят на привържениците на пълната забрана на проституцията е равен на хората, които искат тя да бъде легализирана.

Полицейски акции разреждат “пеперудите”

Редовните полицейски акции разредиха контингента на проститутки - мъжки и женски. След щракването на белезниците ефективните присъди, издавани от Варненския съд, също намалиха броя на практикуващите секс за пари.

Сред тях са дует травестити, които нападнаха английски гражданин край Дома на архитекта през зимата. Те го увещавали да прави секс, но пътьом му взели портмонето. Той обаче успял да ги подгони и да извика полиция.

Още се говори за случай отпреди 3-4 години, в който турист се изпече в трафопост с високо напрежение, защото скрил парите си в него, докато го обслужва травестит. Мъжът в женски дрехи беше заловен и отчасти разнищи нелепата история.

Още по-сериозен удар на проституцията беше нанесен с мегаделото срещу общинските съветници Веселин Данов и Иван Славков.

Първият беше осъден за склоняване към проституция и трафик на хора, другият е със същото обвинение. Свидетели в процеса бяха Светлин и Красен Иванови, известни като Близнаците. Смята се, че те са наследили бизнеса с плът, докато върви делото. Те самите обаче пак бяха прибрани. (24часа)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане