Любовта на министър разкрита от владика

https://www.24chasa.bg/Article/584778 www.24chasa.bg

Варненският митрополит Кирил едва ли подозира, че е “виновникът” една пазена в тайна любов да бъде осветена. Ако не беше той, може би Николай Младенов щеше да опази своята Гергана от медиите още месец-два.

На последния Великден обаче тъмнокосата красавица се появява до външния министър във варненската катедрала. Дядо Кирил води божествената литургия в полунощ, а Николай и Гери са в дъното на тълпата със свещи в ръце. Убедени са, че сред толкова много хора никой няма дори да ги забележи.

Бдителният владика обаче мернал министъра от амвона и тутакси пратил емисари да съпроводят високия гост до официалните лица на първия ред. Три пъти Младенов връщал пратениците, като любезно, но твърдо отклонявал поканата. Министърът не стигнал до първия ред, но пък цялата тълпа също три пъти се озъртала, за да види кой смущава светата литургия. На следващия ден снимката на Гергана до единствения ерген в кабинета вече обикаля вестниците.

Любовта на министър разкрита от владика

Няколко месеца по-късно ролята на дядо Кирил изигра лично премиерът Бойко Борисов.

Любовта на министър разкрита от владика

Той “шашна” любимата на Младенов, застрелвайки министъра с многозначителния въпрос: “Кога ще я правим тази работа?” После, без да дочака отговор, ги хвана за ръцете и позира с двамата пред всички медии във Варна. Репортерите подхванаха залози дали пък премиерът няма да става скоро кум.

СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

И докато Николай Младенов живее под прожекторите от 10 години, приятелката му Гергана Григорова тепърва свиква с интереса към личния й живот. Но явно вече е разбрала, че след като обича известен мъж, ще трябва да се примири.

Николай и Гергана още нямат много пътешествия заедно.
Николай и Гергана още нямат много пътешествия заедно.

Техни общи приятели през смях си спомнят как на една от първите им публични появи заедно - на благотворителния концерт след земетресението в Хаити, тя не знаела къде да застане. До него или зад него, докато той води светски разговор, а фотографите ги снимат. Гергана обаче твърдо не приема интересът към нея да се прехвърля към близките й.

Когато са в България обаче, обичат да отскачат до Северното Черноморие.
Когато са в България обаче, обичат да отскачат до Северното Черноморие.

Ако може, оставете личния ни живот на мира. Или поне не звънете на майките ни, подкрепя я и Николай Младенов.

Снимките са от обиколката им до нос Калиакра през пролетта и от посещение на министъра на Морска гара във Варна.
Снимките са от обиколката им до нос Калиакра през пролетта и от посещение на министъра на Морска гара във Варна.

"Аз съм тази, която сутрин си купува вестника, за да прочете какво се случва, а не да видя себе си на снимка", обяснява Гери в пестелив коментар за "24 часа".

Тя е толкова естествена и чаровна, че човек изобщо не се чуди защо един от най-желаните ергени в България е загубил ума си по нея.

Всъщност двамата не се влюбват от пръв поглед. Връзката им скоро ще навърши 1 г., а се познават от 2007 г. По това време Младенов е в началото на мандата си като евродепутат. Колежка му казва, че към екипа им от сътрудници ще се включи млада дама. Така Николай разбира за нея, преди да я срещне. После, както сам споделя, "я оглеждах през целия мандат".

Гергана не попада в Европарламента, защото е нечия роднина, пътят й дотам е дълъг. След като завършва езиковата гимназия във Враца, тя отива да учи право в Страсбург. Завършва бакалавърската си степен, но решава да изкара и втора - в Холандия. В Люксембург пък защитава магистратура по европейско процесуално право. Следват няколко стажа - в Съда на европейската общност и в Съда по правата на човека в Страсбург. Мотивирана да натрупа още практически опит, през 2007 г. тя става част от екипа на евродепутата от ГЕРБ Владимир Уручев. Така работи с много хора, но и усвоява на практика законодателния процес. Миналото лято тя участва активно и в предизборната кампания на ГЕРБ.

Две години с Николай бяха само приятели. В Брюксел създадохме общ кръг, в който се въртеше животът ни. Бяхме голяма компания, живеехме на 50 м един от друг и непрекъснато излизахме заедно или си гостувахме, разказват техни колеги от Европарламента.

Двамата споделяли всичко един с друг дори когато били в различни държави. Постепенно към провереното си приятелство добавили и любовта.

Николай харесва всичко у нея: "Тя е суперчаровна, директна. Можем да си говорим за много неща, имаме общи интереси. Никога не ни е скучно."

Очевидно и тя е много влюбена в министъра, иначе трудно би изтърпяла постоянната му липса. И двамата са заредени с много търпение и толерантност, за да дадат шанс на връзката си да оцелее при разстоянието София-Брюксел. Добре че покрай работата си Младенов често пътува до европейските институции, та успяват да "откраднат" по няколко часа за себе си.

Гери се дразни, че дори и в тези моменти министърът непрестанно говори по телефона или е пред компютъра.

Телефоните са естественото продължение на ръцете му. С едната говори, а в другата държи още два апарата, разказва тя.

Случвало се дори да заспива с GSM-а в ръка и да се буди, за да провери дали нещо не се е случило. Когато пък тя пристигне в София, непременно се случват непредвидени неща и Младенов като по поръчка седи в министерството до късно вечер.

Когато не са заедно, се чуват по много пъти на ден или си пишат есемеси.

От съобщение разбрала, че той става външен министър. Николай винаги звъни на любимата си, преди да заспи.

Гергана не крие, че много държи на този ритуал, особено когато той е в горещи точки по света. Още се стресира при спомена от посещението му в Афганистан, когато на метри от министъра се взриви талибанска ракета и пострадаха наши рейнджъри. Тогава още министър на отбраната, Младенов успял само да звънне на Гери и на майка си, за да каже, че е жив. Тя гледала филм в Брюксел и нямала представа какво се случва. Минути по-късно телевизията съобщила новината и телефонът й се раззвънял. Часове наред не можела да го чуе и мислела, че нещо не е наред. Приятелите им я успокоявали, че той е добре.

Любимото им общо занинамие е... спорът. С часове се забавляват в полемика по всевъзможни теми - от въпроса кое е произлязло първо - яйцето или кокошката до спора има ли черни дупки в Космоса.

Тъй като и двамата са учили в чужбина, имат много приятели по света и обичат да пътуват. Засега обаче са успели да минат заедно само маршрута Брюксел-София-Варна.

Именно в морската столица прекараха и първата си почивка заедно. Е, само една седмица, но Гери още не може да повярва, че е успял да се откъсне от работата си и за толкова. На него пък не му се вярва, че за първи път е ходил на плаж всеки ден, но не за да стои под чадъра с компютъра. Дори започнало да му харесва да трупа тен.

Гергана е щастлива, че мъжът до нея често я изненадва с подаръци и красиви жестове. Последно й донесъл айпад, който тя редовно използва. Макар да подозира, че така Николай тушира гузната си съвест, когато в компанията й езает със своите мъжки играчки. Сега няма сърдити, защото ако той е със своя айпад, и тя не скучае.

Като всяка самостоятелна и успяла жена обаче 30-годишната юристка цени повече позабравените мъжки качества като галантността и грижовността, които Николай със сигурност притежава.

Опитва се да ме дисциплинира, твърди министърът. Всъщност жената до него иска той да разбере, че не може животът му 365 дни в годината да е само работа, срещи и телефонни разговори.

Доволни са, че всеки е приет радушно от родителите на другия. А на въпроса на Бойко Борисов "Кога ще я правим тази работа", в един глас отговарят: "Да оставим нещата да се развиват спокойно."

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Деца сираци от Северна Корея са живели в България в средата на 50-те години на миналия век. По-късно лидерът на комунистическата страна Ким Ир Сен се разпорежда те да бъдат върнати в родината им. След това следите на момичетата и момчетата се губят. Тайни и малко известни факти се разкриват в току-що миналия премиерата си филм "Децата на Ким Ир

Надя Валентинова е завършила поп и джаз пеене в НБУ като ученичка на поп и джаз певицата Стефка Оникян. През 1999 г. е носителка на втора награда за млад/нов изпълнител на последния официално проведен "Златен Орфей". Има още куп престижни призове. Надя е главен вокалист на хеви-метъл групата "Гранулом", Разполага с 12 различни бленди на гласа си

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска