Месеница с лимонада

https://www.24chasa.bg/Article/587373 Месеница с лимонада Месеница с лимонада www.24chasa.bg
СНИМКИ: АВТОРЪТ

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 29.

ПРОДУКТИ

1 кг брашно

2 с.л. сол

1 кубчемая

150 мл топла вода

375 млжълта лимонада или

газирана вода

1 яйце

200-300 г сирене

3 с. л. свинска мас

1 жълтък

маргарин и олио за намазване

КОЙ ГОТВИ

Пише ни Мария Георгиева от Лясковец. Тя припомня, че в миналото нашите баби всеки ден са месили и вместо олио са използвали свинска мас, която в последно време не се споменава в рецептите, а често се замества с маргарин.

Затова ни предлага една любима рецепта, която е научила от баба си.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме брашното, правим кладенче и слагаме солта. Разтваряме маята в топлата вода, добавяме я към брашното, а след това и лимонадата. Месим тестото, докато спре да лепне. Оставяме го 20-30 мин, след което го разделяме на 3 топки, които разточваме на правоъгълник.

Разбиваме яйцето и натрошаваме сиренето. Мажем кората със свинска мас и поръсваме от яйцето и сиренето. Поставяме отгоре втората кора и пак мас и яйце със сирене. По същия начин правим и третата кора.

Навиваме на рулои започваме да въртим и двата му края в противоположни посоки и едновременно разпъваме на дължина.

Намазваме тава с маргарин и навиваме тестото на охлюв в нея. Загъваме я да не хваща кора и я оставяме на топло да втаса. Намазваме месеницата с разбития жълтък с малко вода и олио.

Печем я в загрята фурна на 150-200 градуса до готовност. Като я извадим, я намазваме с маргарин, за да омекне коричката. Напръскваме я с вода и я увиваме да се задуши.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Сметанова торта от тиквички

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Холодник

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Палачинкови сърца

КОЙ ГОТВИ “Здравейте! Предлагам ви рецепта за много вкусна закуска или десерт - истинско кулинарно бижу”, пише ни Марияна Бончева ПРОДУКТИ 120 г брашно от нахут 60 г типово брашно 60 г брашно от

Ароматни хлебчета със зелени маслини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Влади Въргала сготвил за пръв път мусака, когато се родил синът му

Влади Въргала помни гозбите на баба си още от детските години. Тя била гъркиня и като такава знаела как да се вихри в кухнята и да приготвя най-различни манджи.

Картофени крокети

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Aladin Foods организира най-голямото надяждане с дюнери за откриването си в Кюстендил

На 27 август 2016 г. Aladin Foods отваря нов обект от веригата за бързо хранене в центъра на Кюстендил. По този повод в 12:00 часа на пешеходната улица (до пощата) ще се състои най-голямото

Хрупкави кисели хапки с рулца от раци и лимон

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Миди "Саганаки"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,