6 неща, които не знаете за Шкумбата

https://www.24chasa.bg/Article/588475 www.24chasa.bg

1. Целел жена си с прашка, преди да я обикне

Димитър Туджаров-Шкумбата и съпругата му София се познавали още от деца. И двамата са от Петрич и живеели на съседни улици. Той и момчешката банда в квартала тормозели момичетата, като ги целели с прашки. А София изпитвала ужас, щом го зърнела, и се прибирала с рев вкъщи.

2. Магистър по реторика, съветвал Борисов в навечерието на изборите

На 55 години, миналата пролет Димитър Туджаров се дипломира като магистър по реторика в Софийския университет. На държавния си изпит защитавал темата "Ораторски изяви на политици, пародирани в електронните медии".

В изборната нощ е бил до Бойко Борисов. Но не да го разсмива, а като магистър по реторика. Наблюдавал кой как се представя и кой как говори. От ГЕРБ го помолили да дава съвети, все пак имал 35-годишен опит на сцената.

3. Откъде идва прякорът му?

Прякорът Шкумбата е наследство от баща му. Петричани наричат така синджира, който се образува при наливане на 64-градусова ракия в чаша. Иначе казано - серт човек.

4. Голям фен е на премиера, мисли вицове за него

Според Шкумбата Бойко Борисов имал невероятно чувство за хумор. Това го провокирало да му помогне и в предизборната кампания. Той му посветил и виц още когато Борисов е бил главен секретар на МВР.

“Всички мъже спим с пижама на Батман. А самият Батман спи с пижама на Бойко Борисов."

5. “В България никой не си гледа работата”, казал му Тато

Преди 1989 година Шкумбата е известен като най-големия имитатор на гласа на Тодор Живков. Дори имал и срещи с него. Навремето бил на сватба в грандхотел “София”. Оказало се, че кум е самият Живков. Гостите били цялото Политбюро.'

Започнал с вицове, но никой не го слушал. Тогава решил да рискува и да имитира Първия: “Скъпи другарки и другари. Да честитим на младото семейство...” Изведнъж залата замръзнала. И Живков застинал с вилица и нож в ръка и започнал неистово да се смее, а след него и цялата зала.

Тогава Тодор Живков го извикал и го попитал: “Вярно ли е, че си инженер?”. Шкумбата кимнал утвърдително. “Отново се доказва, че в България никой не си гледа работата”, казал му Тато.

6. Като консул ще бъде колега и на Лила с голите снимки

Преди две седмици стана ясно, че Шкумбата заминава на дипломатическа работа в Генералното консулство на България в Чикаго. Интересното е, че известният ни шоумен и разказвач на вицове ще бъде колега на консула ни там Лила Георгиева, която пък се прочу преди години с еротичните си снимки в интернет.