Вземат имоти за 1,7 млн. лева от Валери Дебелия

https://www.24chasa.bg/Article/598846 www.24chasa.bg
Валери Тодоров-Дебелия

Държавата да отнеме придобити по престъпен начин имоти и пари за над 1,7 млн. лв. от известния врачански хазартен бос Валери Тодоров-Дебелия, разпореди Софийският апелативен съд (САС). Магистратите потвърдиха присъда на окръжния съд във Враца от април 2009 г. за отнемане на имуществото. Дебелия имаше още един шанс да обжалва - този път пред Върховния касационен съд.

Делото срещу него започна по искане на комисията "Кушлев" през есента на 2006 г., на следващата година съдът наложи запор върху сметките му.

Според решението на САС той трябва да се раздели с 5 магазина в центъра на Враца, част от хотелския си комплекс "Хемус", парцели в града и с. Руска Бяла, както и с над 165 000 лв. от банкови сметки, продажба на хазартни заведения и луксозни коли.

Валери Тодоров заяви, че ще обжалва. Той бе защитен свидетел по делото за поръчково убийство срещу основния му съперник в хазарта Валтер Папазки.

"Не смятам, че придобитото от мен имущество през годините е получено по престъпен начин и затова ще се се боря за правата си докрай", каза Дебелия.