Зам.министър на образованието сгафи, Игнатов: Оставка!

https://www.24chasa.bg/Article/599726 www.24chasa.bg
Времето за усмивки между Сергей Игнатов и Милка Коджабашиева свърши. Снимка Архив "24 часа"

Министърът на образованието Сергей Игнатов е поискал оставката на своя заместник - Милка Коджабашиева, заради това, че е поискала от учители да събират информация и да определят учениците си от коя етническа група в страната принадлежат.

По думите на Игнатов подобна информация се събира всяка година, но родителите посочват етническата принадлежност на децата.

"Извиках Коджабашиева след разговор с премиера и това стана преди да дойда в парламента, защото цяла сутрин, след като ми съобщиха, издирвахме писмото, за да разберем за какво става дума", обясни министърът.

Писмото е изпратено на 12 август и е подписано от зам. министър Милка Коджабашиева с идентично съдържание както в предишните 4 години, като целта е да се попълни базата данни, за да може да се планират учители по майчин език, а крайният срок за изпълнението на изискването е 17 септември.

В него се препоръчва събирането на информацията да става по усмотрение на класния ръководител, който попълва специални таблици. Специално е указано да не се изискват сведения от учениците и от техните родители, обясни министърът в кулоарите на парламента.

"Има престараване от страна на колегите в министерството. Аз като министър не мога да оправдая тези действия, тъй като те са в нарушение на елементарни права и поради тази причина, след като разговарях с министър-председателя поисках оставката на Коджабашиева. Борисов каза, че на 6 септември ще имаме ново лице, което ще бъде обсъдено през уикенда", обяви Игнатов. 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Добромир ДОБРЕВ Страхотен улов споходи популярния поп певец, музикант, композитор и текстописец Дани Милев. Той и неговата риболовна група успели да хванат куп щуки и един сом в Гърция в последните дни преди забраната. Пред "България Днес" 48-годишният изпълнител разкри повече подробности за тръпката си по риболова.

Шамари от шебек яде кметицата Фатма на турския град Газиантеп пред всички възможни медии. Животното раздава правосъдие по време на откриване на нов музей и добре, че не е въоръжено.      Маймунякът Джан отдавна живее в градската зоологическа градина и е любимец на общинската ръководителка. Тя отправя специално нареждане да го доведат на

Отварачката влиза във "ВИП брадър" Гущерови притеснени какво ще разказва за тях в шоуто Колосалната сума от 160 000 лева гушва фолкпевицата Мария! Изпълнителката води преговори за участие в следващото издание на риалити шоуто "ВИП брадър", научи "България Днес". Предаването вероятно ще стартира през есента,