Това е Станулова

https://www.24chasa.bg/Article/606492 www.24chasa.bg
Елена Станулова мени имиджа си често - сега е блондинка, но изглежда добре и с водопад от черни къдрици. СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

Едната е Елена Станулова.

Другата е Никол Станкулова.

Чисто съвпадение! И двете са нови лица на екрана на Нова тв. Едната води тв игра при Гала - вече почти година, другата телеграфично ни информира за времето в "Здравей, България".

Лени на абитуриантския си бал с втория си баща Кирил Станулов и майка си - прочутата актриса Искра Радева. Тя иска да носи неговото име. 
СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ
Лени на абитуриантския си бал с втория си баща Кирил Станулов и майка си - прочутата актриса Искра Радева. Тя иска да носи неговото име. СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

Те са руси, стройни, чаровни. Приличат си. Но не трябва да ги бъркате! Клюки свързват Елена с куп известни мъже. Тя отрича да има приятел до себе си.

На Никол й се носи славата като гадже на известен продуцент. Дали е така?

Елена се обади, че играта й при Гала спира. Но пък има куп други оферти.

Ето няколко малки разлики между двете актуални красавици, за които много се говори напоследък.

Коя е Елена Станулова?

Едно младо момиче заживява с мисълта, че трябва да си смени фамилията. Че не е необходимо да отваря лесно вратите пред себе си с името на баща си - син на известен партиен соцлидер. Просто така може да се отблагодари за прекрасното си детство, прекарано при друг човек. Мъжът, подарил на нея и на майка й 18 щастливи години. Уви, отишъл си точно преди година... И двете още не са го прежалили.

Това е Елена, известна като Станулова. Тя е момичето, което води тв игра в предаването "На кафе" по Нова тв, но истинската й фамилия е Тричкова. До днес съдът й отказва промяната на името, но тя упорства. Още от ученичка се представя навсякъде като Станулова. С това име пробива и в телевизията. Макар всъщност да може да ползва и далече по-лесен начин да се "внедри" в тези среди, защото майка й е известната актриса Искра Радева,

собственик и управител на частния театър "Искри и сезони". Но доскоро почти никой не подозира за тази кръвна връзка. Елена иска да постигне всичко сама.

Такава си е от малка. Самостоятелна, решителна, научена, че "мама снима", "мама репетира", "мама е на турне". Баба я води на училище, татко ходи по родителски срещи. А тя страдала от синдрома на хиперактивното дете. Никога не я свъртало на едно място. Баба й тайно се оплаквала "ще ме умори".

Лени носи името на прабаба си. Достолепната дама, известна столична красавица, придала своята страст към изкуството на внучката си - актрисата Искра, както я наричат приятелите й.

Бъдещата актриса поне 3 пъти седмично била я на театър, я на опера или оперета.

А животът на баба й е цяла пиеса - омъжена за богат сърбин, собственик на дъскорезници, тя се озовава с две деца на ръце на улицата - оказва се, че той е комарджия и е проиграл къщата им.

Мама Искра със зъби и нокти брани малката Елена и потушава всеки опит детето й да поддаде на магията на сцената. "Един артист в семейстовто е предостатъчен", бил нейният принцип.

“Трябва ти сериозна професия”, категорична била Радева. Затова послушното момиче записало УНСС, специалност "Публична администрация", но доколко й е останала вярна? В крайна сметка родителите предполагат, а шансът и съдбата разполагат.

"Направи всичко възможно да ме спре. Сега си мисля, че трябваше да я послушам - толкова злоба и негативи натрупах в телевизията. Предупреждаваше ме - гледай напред, не се поддавай на злобата и завистта, но не е лесно", дава си сметка девойката.

Елена, разбирасе, от малка се досещала, че майка й е различна, че много хора я познават, поздравяват, че всяка вечер се връща с цветя, но по детски ревнувала. Но пък се научила да се възползва от ангажиментите й. Така куп пакости минали между капките - счупена ваза, синина, някое и друго поступване с момчетата. Баба й и татко Кирил премълчавали белите. А тя била барабар Елена с мъжете. Все в отбора на момчетата, първа мъжкарана в уличните сражения.

Искра, която е голяма къщовница, има прочут бележник с изпитани рецепти от приятелки. Често приготвя за семейството вкуснотии. Веднъж решила да направи лозови сарми. Навъртяла една тенджера, но не стигнали листата. Изпратила Лени да откъсне от асмата на двора. Тя дълго се забавила и накрая се върнала с празни ръце. "Мамо, няма лозови листа, има само гроздови", отчаяна била малката помагачка. Но пък актрисата винаги се е чувствала длъжница на близките си. Заради сцената не успявала да бъде по-често до тях. И е благодарна на малкото такива весели спомени с детето си. А най-приятните били, когато малката Елена подавала репликите на майка си - помагала й да разучат поредната роля. Така Искра учела най-бързо, но пък и Лени запомняла класическите фрази. Често се включвал и татко Кирил.

"Имах хубаво детство.Сега всеки тийнейджър се е втренчил в компютъра и общува виртуално с връстниците си. Ние до късно играехме, беше красиво и разкрепостено.

До 13-годишна не бях чувала думата гадже.

Просто не се осъзнавах като момиче. Докато не започнаха да ме търсят вкъщи. После дойде етапът на "аз го харесвам, но той не знае, ама сме гаджета, пък никой не знае", спомня си тя. Съхранила е детските си усещания в стихове, дори в рисунки. Когато всеки момчешки поглед е бил усетен - очи с очи са се срещали, а не са се разменяли снимки във фейсбук. А връзките й никога не са кратки - все е 3-4 години с някого.

Баща й имал една мярка за нейните ухажори - как говорят по телефона. Щом чуел, че не казват добър ден, веднага ги отрязвал. Имало един мното напорист и нахален. Щом го "порязал": "Няма ли добър ден за теб", оня му отвърнал: "Хайде пък ти сега!" Реакцията на г-н Станулов била еднозначна: "Да не го чувам този!"

"Кирил беше бащата, който Елена искаше да има, но който винаги й е липсвал преди това. Явно и на него му е липсвала дъщеря. Всичко споделяше първо с него. Тя беше бясна виелица, аз й се карах, а той спокойно и слънчево внасяше мир. А когато тя му каза:

“Тате, искам да нося твоето име, той се разплака”, допълва разказа на дъщеря си Искра Радева.

Елена не крие, че има идеал за мъж - такъв като баща й Кирил. "Моят принц на бял кон прилича на него", казва тя, а майка й замислено клати глава - защото е убедена, че той е един на един милион... Трудно ще го намери.

Станулова, за която се чуват какви ли не клюки, е само на 23 години. Зодия Скорпион, и то черен, родена е на 13 ноември 1986 г. "Фатална жена, родена на фатална дата", шегува се тя. Майка й на 20-ия ден от раждането й водела новогодишната програма по БНТ, а на 30-ия ден влязла в ролята на Нанси от мюзикъла "Оливър Туист" в Младежкия театър - една от най-хубавите й изяви на сцената. А после цялото й детство минало под знака на постановките "Кафе с автограф", с които се прочу Искра Радева. Заради тази свръхзаетост на мама все съседки я вземали от училище. А Елена гледала да е още в 19 ч в леглото, когато имало учителска среща, защото често я "топели" - говори в час, не внимава. Затова се спотайвала под завивките - да не й се кара мама. Съзнавала, че работата на майка й е с натоварване на пилот на реактивен самолет и не искала да й стоварва и своите детски проблеми.

"Сега, когато съм пред камерата, разбирам какво тежи на плещите на мама, казва Елена. Тя попада в телевизията случайно, разбирайки че търсят нови лица за тв игри. Но камерата веднага я харесва. При Гала се докосва до истинските професионалисти и разбира магията на това как се прави добро предаване. Да води екранните наддавания според нея обаче е само етап от развитието й на малкия екран. Така зацикля в рутината. Почти 2 години прави това.

Искра Радева вижда дъщеря си в една определена роля - на младо момиче, което преживява първите си чувства и вълнения, както тя го е сторила в пиесата "Хубавата Мария" от Дончо Цончев. Дано това й се случи и на сцената, и в живота.