Това е Станкулова

https://www.24chasa.bg/Article/606500 www.24chasa.bg
Въпреки натовареното ежедневие усмивката не слиза от лицето на Никол. СНИМКА: АНДРЕЙ МИХАЙЛОВ

Едната е Елена Станулова.

Другата е Никол Станкулова.

Чисто съвпадение! И двете са нови лица на екрана на Нова тв. Едната води тв игра при Гала - вече почти година, другата телеграфично ни информира за времето в "Здравей, България".

Никол с шефката на “Ивет фешън” Ивет Григорова и манекенката Кристина Милева
Никол с шефката на “Ивет фешън” Ивет Григорова и манекенката Кристина Милева

Те са руси, стройни, чаровни. Приличат си. Но не трябва да ги бъркате! Клюки свързват Елена с куп известни мъже. Тя отрича да има приятел до себе си.

Станкулова като модел се разхожда по подиума с пищна рокля. 
СНИМКИ: БУЛФОТО
Станкулова като модел се разхожда по подиума с пищна рокля. СНИМКИ: БУЛФОТО

На Никол й се носи славата като гадже на известен продуцент. Дали е така?

Елена се обади, че играта й при Гала спира. Но пък има куп други оферти.

Ето няколко малки разлики между двете актуални красавици, за които много се говори напоследък.

За разлика от колежката си Елена другата хубавица на Нова тв Никол Станкулова няма актьорска жилка в рода си. И двамата й родители са служители на МВР, а баба й и дядо й всеки път събират изрезките от вестници, в които се появява най-голямата им внучка. Може би и затова най-много я дразнят измислиците по жълтите издания.

Няма да водя “Байландо” и не съм гадже на Ники Николов

Затова известността ми пречи - защото за всяко нещо, което съм постигнала, за мен се пишат глупости, отсича Никол.

А това, което е свършила за крехките си 22 години, не е никак малко. Появява се в телевизионния ефир още на 4 г. Репортерства в детски предавания по БНТ - интервюира известни личности като Велко Кънев и Павел Попандов. После участва в “Здравей” и “Часът на совата”. Като тийнейджърка сменя медията и става водеща на поздравителното “Искам” по музикалната ММ. Междувременно започва и кариера в модния бизнес.

“Бях на 12, когато се разхождахме с майка ми. Тогава имаше гид, който търсеше манекенки по улицата. Хареса ме, разговаря с майка ми”, спомня си случката Никол. Майка й не била много сигурна дали да му се довери, затова отишла в “Ивет фешън”. Поговорила с шефката Ивет Григорова и се поуспокоила, че и нейната дъщеря, която е почти на възрастта на Никол, се занимавала с това. Оттогава е и приятелството на Станкулова с актрисата от “Стъклен дом” Луиза Григорова.

“Добре че майка ми е страшно амбициозна, иначе едва ли щях да стигна дотук, защото съм малко по-инертна”, казва чаровната водеща.

Все трябвало някой да я бута и да я окуражава с “хайде, хайде, хайде”.

Пак заради майка си попада и в тв игрите. Жената видяла в интернет обява за тв водещ и убедила дъщеря си да се яви на кастинг. Нищо чудно, че веднага я взели.

Така попаднала в шоуто “На кафе” при Гала. 4-минутните включвания не били нищо работа на фона на предишната игра, в която трябвало сама да си говори час и половина.

Без сценарий или аутокю. “Изпадах в пристъпи на смях или тъга без причина, всичко зависеше от настроението ми”, спомня си злополучния опит Никол.

Тв игрите обаче са вече зад гърба й, защото тя няма да участва в новия сезон при Гала. “Тя няма да има игра в предаването. Вместо външна “На кафе” вече ще бъде вътрешна продукция на Нова тв”, уточнява Станкулова. И я хваща лека носталгия по времето, когато дели ефира с колегите си от токшоуто.

Затова пък се справя все по-добре в сегашното си амплоа - да представя синоптичната прогноза рано сутрин в “Здравей, България”. Всеки делник става в 5 ч, оправя се набързо и се изстрелва към студиото, за да има време да “преведе” суровите данни на БАН в по-достъпен вид. Вечер може да заспи след “Лека нощ, деца”.

Следобед представя спортни новини в sportal. И най-големият й страх от целия този ритъм е, че ще погрознее. Като ставаш толкова рано, целия ден си омърлушен, имаш сенки под очите, пада имунната защита. Започват да ми излизат херпеси и пъпки и чак ме е страх, че ще се загрозя, усмихва се Ники, както я наричат най-близките й хора. Но дори някога и това да стане, Никол е категорична, че няма да прибегне до естетичната хирургия. “По-добре е да имаш някакъв естествен дефект, отколкото зорлем да се правиш на чучело, както казва баба ми.”

Гафовете са част от работата й в телевизията. Миналата седмица, докато говорела пред камерата в 6-градусов студ, сбъркала, че вместо до 19, температурите ще се вдигнат до 39 градуса. “Много ти се иска”, шегували се след това колегите й.

Миналата година пък не успяла да стигне до работа. “Тогава имаше нощни ефири. Бързах за работа и на един светофар едно момиче със същата кола като моята не можа да натисне спирачките и ме удари”, разказва Никол. Звъннала в полицията - били хванали другата кола, но Станкулова трябвало да отиде да даде проба за алкохол, защото нямало как иначе да напишат акт. И така не стигнала до нощния ефир.

Колегите си от сутрешния блок на Нова тв Витомир Саръиванов и Ели Гигова тя определя като “много печени”. “Те са доста оптимистични и весели, като се има предвид колко рано ставаме”, казва още тя.

Медийните изяви са много далече от това, което тя е учила. Никол е човек на точните науки - математика, физика, химия. Завършила е Софийската математическа и Английската гимназия с пълно 6. Все пак това било условието на майка й, за да се занимава се манекенство - да не си разваля успеха. Сега ще е последен - четвърти, курс финанси в УНСС. За бъдещето още не знае - дали да записва магистратура в чужбина, или да продължи с нещо различно тук. “Нищо чудно да се събудя след известно време и да обърна живота си на 180 градуса”, казва Никол.