“Гугъл” пусна умна търсачка

https://www.24chasa.bg/Article/606753 “Гугъл” пусна умна търсачка “Гугъл” пусна умна търсачка www.24chasa.bg

“Гугъл” пусна вчера дългоочакваната функция за мигновено търсене в интернет. Новината беше оповестена в официалния блог на компанията.

Google Instant е значително подобрение на досегашната търсачка. Започва да търси още преди потребителят да е написал докрай думите си, като междувременно му предлага варианти за довършване на написаното.

Според Мариса Майър, вицепрезидент на компанията, отговаряща за търсенето и връзка с потребителите, резултатите идват “още преди заявката да бъде изписана”.

Търсенето започва дори и при изписването на една-единствена буква. “Гугъл” обновява и променя страницата с резултатите с всяка следваща буква. Потребителят получава крайните резултати веднага щом завърши въвеждането на думата или словосъчетанието за търсене, без да изчаква и секунда.

Според проучванията на компанията едно търсене от страна на средностатистически потребител на услугата трае около 25 секунди - 9 за изписване на заявката, 1 за намиране на резултатите и още 15, през които човек решава кой от показаните резултати да отвори. Google Instant може да съкрати процедурата с 2 до 5 секунди.

“Гугъл” е трябвало да преодолее редица проблеми, за да осигури функционирането на новата услуга, вкл. и оптимизиране на JavaScript алгоритъма, по който се обновяват страниците, обясняват експерти.

В момента Google Instant работи само на Google.com, но се очаква още следващата седмицата услугата да стане достъпна и в локализираните версии на търсачката във Великобритания, Франция, Германия, Италия, Испания и Русия.

Новият вариант е съвместим с браузърите Chrome 5 и 6, Firefox 3, Internet Explorer 8 и Safari 5, но не функционира на по-старите им версии. В недалечно бъдеще ще бъде пуснат и достъп до услугата за мобилни устройства, обещават от “Гугъл”. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

"Юбер": До 10 години хората ще ходят на работа с малки летателни апарати

До 10 години хората ще могат да си поръчват малки електрически летателни апарати, които ще им дадат възможност да избягват големите градски задръствания и ще им спестяват време.

Facebook вгради селфитата с разширена реалност от MSQRD в своето приложение

Facebook най-накрая интегрира селфитата с разширена реалност от MSQRD в своята платформа. Новата функция е наречена "Masks" и в момента предоставя хелоуин-тематични маски: скелет,

"Боинг" разработва самолет, който ще излита и каца вертикално

Американската компания "Боинг" разработва нов пътнически самолет с вертикално излитане и кацане, пише Business Insider, цитиран от NOVA. Машината ще излита и каца като хеликоптер,

Нов вирус "краде" данни от кредитните ни карти

Над 6000 електронни магазина по света, включително и у нас, са заразени с нов „шпионски” вирус, който източва данни от кредитни карти. Как да се опазим, когато пазаруваме в интернет?

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Мобилният трафик в света ще нарасне 12 пъти до 2021 г.

Световният мобилен трафик ще нарасне 12 пъти между 2015 и 2021 г., заяви Мария Бура, ръководител на отдела за стратегии, маркетинг и комуникации на Ericsson за Югоизточна Европа,

Смартфоните Google Pixel са с минимална водоустойчивост

Google Pixel смартфоните са едни от най-дискутираните в момента в технологичната сфера. Един от основните "проблеми", които потребителите обсъждат, е защо Google не е направила телефоните изцяло

Сайтовете zamunda.net и zamunda.se спряха

Българските любителите на свалянето на филми, музика и игри останаха без достъп до най-големите торент сайтове у нас - zamunda.net и zamunda.se. Първият е недостъпен от уикенда,

4 съвета за по-дълъг живот на смартфон батерията

Още 2% и батерията на смартфона ще падне, а е зареждана преди няма и 10 часа. Включваме го да се зареди, преди да си легнем, и на следващия ден цикълът се повтаря.

Facebook обмисля пускането на по-смущаващи мнения

Facebook съобщи, че ще позволи повече графични и потенциално смущаващи новини да бъдат разпространявани в социалната мрежа. „Ще започнем да позволяваме публикуването на повече материали,