“Гугъл” пусна умна търсачка

“Гугъл” пусна вчера дългоочакваната функция за мигновено търсене в интернет. Новината беше оповестена в официалния блог на компанията.

Google Instant е значително подобрение на досегашната търсачка. Започва да търси още преди потребителят да е написал докрай думите си, като междувременно му предлага варианти за довършване на написаното.

Според Мариса Майър, вицепрезидент на компанията, отговаряща за търсенето и връзка с потребителите, резултатите идват “още преди заявката да бъде изписана”.

Търсенето започва дори и при изписването на една-единствена буква. “Гугъл” обновява и променя страницата с резултатите с всяка следваща буква. Потребителят получава крайните резултати веднага щом завърши въвеждането на думата или словосъчетанието за търсене, без да изчаква и секунда.

Според проучванията на компанията едно търсене от страна на средностатистически потребител на услугата трае около 25 секунди - 9 за изписване на заявката, 1 за намиране на резултатите и още 15, през които човек решава кой от показаните резултати да отвори. Google Instant може да съкрати процедурата с 2 до 5 секунди.

“Гугъл” е трябвало да преодолее редица проблеми, за да осигури функционирането на новата услуга, вкл. и оптимизиране на JavaScript алгоритъма, по който се обновяват страниците, обясняват експерти.

В момента Google Instant работи само на Google.com, но се очаква още следващата седмицата услугата да стане достъпна и в локализираните версии на търсачката във Великобритания, Франция, Германия, Италия, Испания и Русия.

Новият вариант е съвместим с браузърите Chrome 5 и 6, Firefox 3, Internet Explorer 8 и Safari 5, но не функционира на по-старите им версии. В недалечно бъдеще ще бъде пуснат и достъп до услугата за мобилни устройства, обещават от “Гугъл”. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

"Гугъл" подобрява защитата на интернет потребителите

"Гугъл" работи усърдно по защитата на своите интернет потребители. Последните усилия на компанията засягат подобрение на възможностите, предоставяни от Safe Browsing - технологията,

В Китай създадоха робот, който сменя цвета си

Гуопинг Уан от Университета в Ухан, Китай, и колегите му са създали робот-хамелеон, за да демонстрират камуфлажната си технология, която в бъдеще може да позволи на военни автомобили или брони да се

Google разработва интерактивни електронни книги

Google разработва интерактивни електронни книги, създадени специално за смартфони. Компанията комбинира интерактивни елементи, които да се възползват от предимствата на връзката с интернет,

Учени създадоха "течен пластелин"

Нов материал, които изглежда като нормална течност може да бъде оформян, поставян в матрица и разрязван като пластилин, пише NewScientist. Изобретението би могло да послужи за създаване на нов вид

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Spotify с опция и за споделяне на видео

Приложението за музика Spotify ще добави и опция за видеосъдържание, съобщи в. “Уолстрийт джърнъл”. Първоначално това ще са кратки клипове на комици и музикални изпълнения.

Киберзащитата на САЩ "Айнщайн" за 6 млрд. долара разпознава само 6% от заплахите за сигурността

Сметната палата на САЩ извърши задълбочен одит на амбициозния проект Einstein, създаден още през 2003 година от Министерството за национална безопасност.

Microsoft тества подводен център за съхраняване на данни

Microsoft е достигнал до нов метод за съхраняване на данни – под вода, съобщава BBC News. В рамките на проекта Project Natik са извършени тестове на първия подводен център за данни на компанията,

"Гугъл" пренасочва търсенето на екстремистки материали към антирадикалистки уебсайтове

Търсачката на „Гугъл“ стартира пилотен проект, в който на потребителите на интернет, които се опитват да намерят материали с екстремистко съдържание, ще бъдат показвани материали с антирадикалистка

21 млрд. устройства в глобалния интернет на нещата до 2020 г.

До 2020 г. всяко устройство, което притежаваме, както и почти всеки предмет, който можем да си представим, ще бъдат свързани с интернет, разказва Си Ен Би Си.