Идеален дом Авто мото Досиетата от Панама

“Гугъл” пусна умна търсачка

https://www.24chasa.bg/Article/606753 “Гугъл” пусна умна търсачка “Гугъл” пусна умна търсачка www.24chasa.bg

“Гугъл” пусна вчера дългоочакваната функция за мигновено търсене в интернет. Новината беше оповестена в официалния блог на компанията.

Google Instant е значително подобрение на досегашната търсачка. Започва да търси още преди потребителят да е написал докрай думите си, като междувременно му предлага варианти за довършване на написаното.

Според Мариса Майър, вицепрезидент на компанията, отговаряща за търсенето и връзка с потребителите, резултатите идват “още преди заявката да бъде изписана”.

Търсенето започва дори и при изписването на една-единствена буква. “Гугъл” обновява и променя страницата с резултатите с всяка следваща буква. Потребителят получава крайните резултати веднага щом завърши въвеждането на думата или словосъчетанието за търсене, без да изчаква и секунда.

Според проучванията на компанията едно търсене от страна на средностатистически потребител на услугата трае около 25 секунди - 9 за изписване на заявката, 1 за намиране на резултатите и още 15, през които човек решава кой от показаните резултати да отвори. Google Instant може да съкрати процедурата с 2 до 5 секунди.

“Гугъл” е трябвало да преодолее редица проблеми, за да осигури функционирането на новата услуга, вкл. и оптимизиране на JavaScript алгоритъма, по който се обновяват страниците, обясняват експерти.

В момента Google Instant работи само на Google.com, но се очаква още следващата седмицата услугата да стане достъпна и в локализираните версии на търсачката във Великобритания, Франция, Германия, Италия, Испания и Русия.

Новият вариант е съвместим с браузърите Chrome 5 и 6, Firefox 3, Internet Explorer 8 и Safari 5, но не функционира на по-старите им версии. В недалечно бъдеще ще бъде пуснат и достъп до услугата за мобилни устройства, обещават от “Гугъл”. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Facebook пуска изчезващи съобщения

Социалната мрежа Facebook планира да пусне ново мобилно приложения на своя Messenger с интересна функция за потребителите. Скоро ще бъде възможно да настроите за какъв период искате да са видими

"Гугъл" патентова изкуствена роговица

Интернет-гигантът от много години разработва най-различни контактни лещи, а сега се появи информация за нещо още по-интересно в тази област. "Гугъл"  патентова изкуствена роговица за човешко око,

"Фейсбук" работи по ново приложение за споделяне на снимки и видео

Социалната мрежа „Фейсбук” разработва ново приложение за обработка на снимки и видео и тяхното споделяне, пише „Уолстрийт джърнъл”. Според негови източници в проекта участват британски учени.

Изобретател направи мотор от водна помпа и педали (Видео)

Изобретател подкара возило, което харчи литър бензин на сто километра. Мъжът твърди, че е създал мотора на бъдещето с минимум средства. За изобретателя Антоний Маджаров разказва Нова тв.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Учени: Смартфоните причиняват кривогледство при децата

Ползването на смартфони продължително време може да стане причина за кривогледство. Такива са резултатите от изследване на учени от университетската болница Чоннам в Южна Корея, предаде ТАСС.

Facebook Messenger вече поддържа групови гласови разговори

Чат приложението Facebook Messenger вече поддържа и групови гласови разговори. Функцията е налична безплатно за всички потребители с Android или iOS, обяви компанията, цитирана от Дневник.

Google - потенциално опасен сайт

Един от най-посещаваните интернет сайтове и прозорец към света за милиони потребители, Google.com, всъщност е потенциално опасен. Поне така смятат собствените системи за сигурност на самата Google,

Facebook напредва бързо в лайвстрийминга

Facebook напредва бързо в лайстрийминга, след като наскоро компанията направи възможно всички потребители да споделят своите клипове на живо, предава Independent.

Намаляват продажбите на айфони

Продажбите на смартфони iPhone на компанията „Епъл” (Apple) през първото тримесечие на 2016 г. са намалели с 43,8% в сравнение с четвъртото тримесечие на 2015 г.