“Гугъл” пусна умна търсачка

https://www.24chasa.bg/Article/606753 “Гугъл” пусна умна търсачка “Гугъл” пусна умна търсачка www.24chasa.bg

“Гугъл” пусна вчера дългоочакваната функция за мигновено търсене в интернет. Новината беше оповестена в официалния блог на компанията.

Google Instant е значително подобрение на досегашната търсачка. Започва да търси още преди потребителят да е написал докрай думите си, като междувременно му предлага варианти за довършване на написаното.

Според Мариса Майър, вицепрезидент на компанията, отговаряща за търсенето и връзка с потребителите, резултатите идват “още преди заявката да бъде изписана”.

Търсенето започва дори и при изписването на една-единствена буква. “Гугъл” обновява и променя страницата с резултатите с всяка следваща буква. Потребителят получава крайните резултати веднага щом завърши въвеждането на думата или словосъчетанието за търсене, без да изчаква и секунда.

Според проучванията на компанията едно търсене от страна на средностатистически потребител на услугата трае около 25 секунди - 9 за изписване на заявката, 1 за намиране на резултатите и още 15, през които човек решава кой от показаните резултати да отвори. Google Instant може да съкрати процедурата с 2 до 5 секунди.

“Гугъл” е трябвало да преодолее редица проблеми, за да осигури функционирането на новата услуга, вкл. и оптимизиране на JavaScript алгоритъма, по който се обновяват страниците, обясняват експерти.

В момента Google Instant работи само на Google.com, но се очаква още следващата седмицата услугата да стане достъпна и в локализираните версии на търсачката във Великобритания, Франция, Германия, Италия, Испания и Русия.

Новият вариант е съвместим с браузърите Chrome 5 и 6, Firefox 3, Internet Explorer 8 и Safari 5, но не функционира на по-старите им версии. В недалечно бъдеще ще бъде пуснат и достъп до услугата за мобилни устройства, обещават от “Гугъл”. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Самолетът със слънчеви батерии успя да обиколи Земята

40 хиляди километра само на слънчева енергия – това постигна т.нар. слънчев самолет, който обиколи света и кацна в Абу Даби рано днес след 15 месечен полет, съобщи БНР.

Benelli 828-U блести с уникални цеви

Стоманата е суперяка, обработена при минус 160 градуса В почти 100-годишната си история италианската компания Benelli прави своята втора надцевка - Benelli 828-U.

Австралийци създадоха Греъм, който може да оцелее във всяка катастрофа

Това е Греъм. Да приемем, че го срещнете в магазина на ъгъла или пък той седне до вас в киносалона. След като най-сетне спрете да пищите, вероятно ще му кажете: “Ей, не искам да съм груб,

Купуват "Yahoo" за 5 милиарда долара

Най-големият интернет доставчик в САЩ - „Верайзън” - ще обяви днес придобиването на интернет компанията „Яху” за 5 млрд. долара. Това съобщи Би Би Си, като се позова на източник,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Възможно ли е да ни следят чрез Pokemon Go? (видео)

Теоретично всеки, който има смартфон, може да бъде следен. А играта Pokemon Go се отнася изключително дефанзивно към личните ни данни". Това каза пред "Нова телевизия" IT-експертът Иво Мирчев по

Китай ще произвежда най-големия в света самолет-амфибия

Китай се готви да започне производството на най-големия в света самолет-амфибия AG600. Машината ще може да използва както обикновени летища, така и водната повърхност за излитане и кацане.

Покемон сървърите не работят, пловдивски ловци се жалват

Покемон сървърите не работят, стотици пловдивчани се жалват в социалните мрежи, че от няколко часа не мога да влязат в акаунта си в играта, която набира все по-голяма популярност,

Сноудън създаде калъф за телефон, който показва кога ни следят

Бившият сътрудник на американските тайни служби Едуард Сноуден е част от екип, създал специален калъф за телефон, който показва кога мобилното устройство предава данни,

Япония прекратява производството на видеокасетофони

Последният видеокасетофон, произведен в Япония, ще слезе от поточната линия в края на месеца, съобщи Би Би Си, цитирани от bTV. Компанията „Фунай Електрик” произвежда оборудване за гледане на