Мусака с макарони и кайма

https://www.24chasa.bg/Article/609082 Мусака с макарони и кайма Мусака с макарони и кайма www.24chasa.bg
СНИМКИ: АВТОРЪТ

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

КОЙ ГОТВИ

Пише ни Мартин Венков от София. Той е на 20 г. и работи във фирма за кетъринг. Обича футбола и кулинарията. Предлага ни рецепта за мусака с макарони.

ПРОДУКТИ

300 г макарони, 500 г кайма, 2 с.л. масло, 1 белтък, 4 с.л. кашкавал, 1 глава лук, 1/2 ч.ч. бяло вино, 2 с.л. доматено пюре, 1/2 месен бульон, 1 с.л. галета, черен пипер

За соса: 1 малка заквасена сметана, 2 с.л. масло, 3 с.л. брашно, 1,5 ч.ч. вода, 1 ч.л. сол, 5 с.л. кашкавал, 1 жълтък, 2 с.л. галета

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Загрявамемаслото и изсипваме сварените и изплакнати с вода макарони да се запържат за 2-3 мин. Смесваме разбития белтък с кашкавала и ги изсипваме към макароните. Запържваме ги още 2-3 мин.

Намазваметавата с масло, поръсваме с галета и изсипваме макароните. Нарязваме лука на ситно, запържваме го и добавяме каймата. Като се запържи, наливаме бялото вино и доматеното пюре. Сипваме бульона и варим, докато се сгъсти, и заливаме макароните.

Приготвямесоса, като разтопим маслото, прибавяме брашното и запържваме леко. Постепенно добавяме водата и подправяме със сол. Варим 5 мин, като бъркаме непрекъснато. Смесваме заквасената сметана с жълтъка. Махаме соса от котлона. Добавяме сместа и кашкавала и разбъркваме. Заливаме отгоре ястието с нея, поръсваме с галета и настъргваме кашкавал. Печем 30-35 мин.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Вълча торта

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Лесни тиганици

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Теодора Иванова от БНТ яде десерт след всяко хранене и кара колело по 50 км

Tеодора Иванова се вълнува от прогнозата за времето не по-малко от всичките си зрители. Тя е чаровната водеща, която вече 9 години ни казва дали ще вали от екрана на БНТ в централната емисия на

Маслени сладки “Гъбки”

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Торта от чушки

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Кулинарното пътешествие с OMV ... ПРОДЪЛЖАВА!

Ново лятно сандвич меню по рецепти на шеф Андре Токев в OMV Клиентите на OMV вече имат възможност да дегустират новата серия сезонни сандвичи по рецепта на шеф Андре Токев и да превърнат лятното

Салата фарфале

КОЙ ГОТВИ Веселина Казакова ви предлага лесна и бърза рецепта за хранителна салата с вид макарони (казват им още “пеперуди”) и зеленчуци. ПРОДУКТИ 1 ч.ч. паста фарфале (панделки), 1 тиквичка, 1 ч.ч.

Боб по манастирски

КОЙ ГОТВИ “Виждала съм да предлагат подобен фасул в кръчмичките, намиращи се край манастирите, и вероятно затова се нарича “по манастирски”. Стана ми интересно как се приготвя и затова се поразрових

Мирослава Иванова от “Събуди се” готви по две ястия - постно и с месо

Мирослава Иванова, която зрителите познават от екрана на Нова телевизия, готви, и то двойно повече от обикновените домакини. Кулинарства, както сама се шегува, “на две писти",