Мусака с макарони и кайма

https://www.24chasa.bg/Article/609082 Мусака с макарони и кайма Мусака с макарони и кайма www.24chasa.bg
СНИМКИ: АВТОРЪТ

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

КОЙ ГОТВИ

Пише ни Мартин Венков от София. Той е на 20 г. и работи във фирма за кетъринг. Обича футбола и кулинарията. Предлага ни рецепта за мусака с макарони.

ПРОДУКТИ

300 г макарони, 500 г кайма, 2 с.л. масло, 1 белтък, 4 с.л. кашкавал, 1 глава лук, 1/2 ч.ч. бяло вино, 2 с.л. доматено пюре, 1/2 месен бульон, 1 с.л. галета, черен пипер

За соса: 1 малка заквасена сметана, 2 с.л. масло, 3 с.л. брашно, 1,5 ч.ч. вода, 1 ч.л. сол, 5 с.л. кашкавал, 1 жълтък, 2 с.л. галета

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Загрявамемаслото и изсипваме сварените и изплакнати с вода макарони да се запържат за 2-3 мин. Смесваме разбития белтък с кашкавала и ги изсипваме към макароните. Запържваме ги още 2-3 мин.

Намазваметавата с масло, поръсваме с галета и изсипваме макароните. Нарязваме лука на ситно, запържваме го и добавяме каймата. Като се запържи, наливаме бялото вино и доматеното пюре. Сипваме бульона и варим, докато се сгъсти, и заливаме макароните.

Приготвямесоса, като разтопим маслото, прибавяме брашното и запържваме леко. Постепенно добавяме водата и подправяме със сол. Варим 5 мин, като бъркаме непрекъснато. Смесваме заквасената сметана с жълтъка. Махаме соса от котлона. Добавяме сместа и кашкавала и разбъркваме. Заливаме отгоре ястието с нея, поръсваме с галета и настъргваме кашкавал. Печем 30-35 мин.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Сладолед 3 в 1

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Кюфтенца с джинджифил

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

В Тайланд Нели Топалова запекла сарми в скаричка за сандвичи, нямало фурна

Кулинарията е изкуство, в което въображението трябва се развихри. Така поне смята актрисата Нели Топалова, която сама твърди, че обожава предизвикателствата както в живота, така и в кухнята.

Бански чомлек

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Домашен сметанов сладолед

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

"Тиквуша"

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Салата Урнебес

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Майонеза „Краси” триумфира с две награди на потребителите

На церемония в гранд хотел София бяха раздадени наградите на победителите в единствената потребителска класация у нас „Любимите марки”. В раздел „Майонези и сосове” наградата грабна майонеза „Краси”,

Кокосов сладкиш

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,