Мусака с макарони и кайма

https://www.24chasa.bg/Article/609082 Мусака с макарони и кайма Мусака с макарони и кайма www.24chasa.bg
СНИМКИ: АВТОРЪТ

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

КОЙ ГОТВИ

Пише ни Мартин Венков от София. Той е на 20 г. и работи във фирма за кетъринг. Обича футбола и кулинарията. Предлага ни рецепта за мусака с макарони.

ПРОДУКТИ

300 г макарони, 500 г кайма, 2 с.л. масло, 1 белтък, 4 с.л. кашкавал, 1 глава лук, 1/2 ч.ч. бяло вино, 2 с.л. доматено пюре, 1/2 месен бульон, 1 с.л. галета, черен пипер

За соса: 1 малка заквасена сметана, 2 с.л. масло, 3 с.л. брашно, 1,5 ч.ч. вода, 1 ч.л. сол, 5 с.л. кашкавал, 1 жълтък, 2 с.л. галета

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Загрявамемаслото и изсипваме сварените и изплакнати с вода макарони да се запържат за 2-3 мин. Смесваме разбития белтък с кашкавала и ги изсипваме към макароните. Запържваме ги още 2-3 мин.

Намазваметавата с масло, поръсваме с галета и изсипваме макароните. Нарязваме лука на ситно, запържваме го и добавяме каймата. Като се запържи, наливаме бялото вино и доматеното пюре. Сипваме бульона и варим, докато се сгъсти, и заливаме макароните.

Приготвямесоса, като разтопим маслото, прибавяме брашното и запържваме леко. Постепенно добавяме водата и подправяме със сол. Варим 5 мин, като бъркаме непрекъснато. Смесваме заквасената сметана с жълтъка. Махаме соса от котлона. Добавяме сместа и кашкавала и разбъркваме. Заливаме отгоре ястието с нея, поръсваме с галета и настъргваме кашкавал. Печем 30-35 мин.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Палачинкови сърца

КОЙ ГОТВИ “Здравейте! Предлагам ви рецепта за много вкусна закуска или десерт - истинско кулинарно бижу”, пише ни Марияна Бончева ПРОДУКТИ 120 г брашно от нахут 60 г типово брашно 60 г брашно от

Ароматни хлебчета със зелени маслини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Влади Въргала сготвил за пръв път мусака, когато се родил синът му

Влади Въргала помни гозбите на баба си още от детските години. Тя била гъркиня и като такава знаела как да се вихри в кухнята и да приготвя най-различни манджи.

Картофени крокети

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Aladin Foods организира най-голямото надяждане с дюнери за откриването си в Кюстендил

На 27 август 2016 г. Aladin Foods отваря нов обект от веригата за бързо хранене в центъра на Кюстендил. По този повод в 12:00 часа на пешеходната улица (до пощата) ще се състои най-голямото

Хрупкави кисели хапки с рулца от раци и лимон

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Миди "Саганаки"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Сладкиш "Магия"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Супа от диви ягоди

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,