Идеален дом Авто мото Досиетата от Панама

Мусака с макарони и кайма

https://www.24chasa.bg/Article/609082 Мусака с макарони и кайма Мусака с макарони и кайма www.24chasa.bg
СНИМКИ: АВТОРЪТ

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

КОЙ ГОТВИ

Пише ни Мартин Венков от София. Той е на 20 г. и работи във фирма за кетъринг. Обича футбола и кулинарията. Предлага ни рецепта за мусака с макарони.

ПРОДУКТИ

300 г макарони, 500 г кайма, 2 с.л. масло, 1 белтък, 4 с.л. кашкавал, 1 глава лук, 1/2 ч.ч. бяло вино, 2 с.л. доматено пюре, 1/2 месен бульон, 1 с.л. галета, черен пипер

За соса: 1 малка заквасена сметана, 2 с.л. масло, 3 с.л. брашно, 1,5 ч.ч. вода, 1 ч.л. сол, 5 с.л. кашкавал, 1 жълтък, 2 с.л. галета

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Загрявамемаслото и изсипваме сварените и изплакнати с вода макарони да се запържат за 2-3 мин. Смесваме разбития белтък с кашкавала и ги изсипваме към макароните. Запържваме ги още 2-3 мин.

Намазваметавата с масло, поръсваме с галета и изсипваме макароните. Нарязваме лука на ситно, запържваме го и добавяме каймата. Като се запържи, наливаме бялото вино и доматеното пюре. Сипваме бульона и варим, докато се сгъсти, и заливаме макароните.

Приготвямесоса, като разтопим маслото, прибавяме брашното и запържваме леко. Постепенно добавяме водата и подправяме със сол. Варим 5 мин, като бъркаме непрекъснато. Смесваме заквасената сметана с жълтъка. Махаме соса от котлона. Добавяме сместа и кашкавала и разбъркваме. Заливаме отгоре ястието с нея, поръсваме с галета и настъргваме кашкавал. Печем 30-35 мин.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Гергьовско агне на пещ

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Торта от стар козунак

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Агнешки пастет

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Агнешка супа с тиквички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Най-вкусна е лявата плешка на женското черно агне

Агнетата натоварват повече мускулите си в дясната част на тялото. Затова всички майстор готвачи твърдят, че най-вкусна е лявата плешка. Нейните мускулни влакна не са така жилави и сухи от

Празнично гастрогуру Великден ІІ

Пухкави бити козунаци ПРОДУКТИ 2 кг брашно, 400 г мас и олио, 400 г захар, 500 мл прясно мляко, 12 яйца, 60 г мая, щипка сол, 1 лимон, ванилия, стафиди, орехи или бадеми, коняк,

Празнично гастрогуру Великден І

Козуначени пиленца ПРОДУКТИ 500-600 г брашно, 150 г захар, 20 г прясна мая, пакетче краве масло, 200 мл топло мляко, 3 яйца, лимонова кора, щипка сол,

Агнешки вкуснотии за Великден и Гергьовден

Шпиковано месо от черно агне ПРОДУКТИ 1,5-2 кг агнешка плешка с ребрената част, 1 глава чесън, 1 морков, няколко стръка зелен лук, джоджен, червен, черен пипер, сол, няколко лозови пръчки,

Козуначена пита с локум

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,