Георги Гергов:Заложих мен и бизнеса - имаме опасен враг

https://www.24chasa.bg/Article/614410 www.24chasa.bg
Гергов призова пенсионерите и младежите на подем срещу врага.

"Аз съм Георги Тодоров Гергов. Много говорят за мен, важното е да говорят. Аз съм човек с 35-годишно семейство, с двама синове и 4-ма внуци. Имам свой морал и достойнство. Щом съм тук, значи съм преценил, че трябва да бъда при вас.”

Така започна речта си шефът на БСП в Пловдив- област пред 3500 симпатизанти в местността Копривките на 6-ия традиционен септемврийски събор на левицата.

“Завършилисме успешен 4-годишен мандат, можем да управляваме. На сегашната власт не й се губи, но това е положението! 8 млрд. лв. остави нашето правителство на сегашното. Аз съм заложил не само бизнеса, но и себе си, защото имаме много сериозна съпротива и много опасен враг. Ако не се върнете по пенсионните клубове, младежите - в аулите и дискотеките, и не кажете, че тръгваме на подем, той няма да се случи", надъха червените Гергов.

Шефът на антифашистите Чавдар Стоименов (с мустаците) нарече премиера
Шефът на антифашистите Чавдар Стоименов (с мустаците) нарече премиера

За събора пристигна Сергей Станишев. Лидерът бе посрещнат с овации и с "Ние сме на всеки километър".

Над 3500 симпатизанти дойдоха на събора.
Над 3500 симпатизанти дойдоха на събора.

“100 хиляди нови безработни създаде за една година управление ГЕРБ. Толкова българи и техните близки страдат от тази партия, каза председателят на БСП. Управляващите успяха да прехвърлят тежестта от кризата върху плещите на обикновения човек. Къде е обещаното увеличение на вдовишките пенсии и на тези за хората над 75 г.?

Сергей Станишев и Георги Гергов приемат поздравления от симпатизанти.
СНИМКИ: НАТАША МАНЕВА
Сергей Станишев и Георги Гергов приемат поздравления от симпатизанти. СНИМКИ: НАТАША МАНЕВА

Здравеопазването се срина, системата е в кома, а страдат обикновените хора. За тази 1 г. Германия ще има ръст 3%. А къде сме ние?! ГЕРБ планира замразяване на ръста на доходите до 2013 г.", каза Сергей пред скандиращото "Победа" и "БСП" множество.

"Трябва да прекършим гръбнака на един маниак, който управлява в момента страната", включи се председателят на Българския антифашистки съюз Чавдар Стоименов.

"Днес не сме 40-те години на миналия век и нашите оръжия не са пушките, а бюлетините. До изборите за президент, кметове и общински съветници през октомври 2011 г. ще сме във все по-яростна опозиция", закани се Станишев.

"Не гледайте поляната, а гората, оттам ще слязат още партизани", призова множеството Георги Гергов. Реакцията му бе провокирана от въпрос защо тази година симпатизантите са наполовина. Минути по-късно от гората се появиха 100-ина участници във възстановката на слизането на отряд "Антон Иванов".