8 кашона документи взеха от кметството в Невестино

https://www.24chasa.bg/Article/614470 www.24chasa.bg
Училището в Невестино е един от обектите, ремонтирани по проектите, които се проверяват. СНИМКИ: АВТОРЪТ

Осем кашона с документи и компютър бяха иззети от кметството в Невестино. Започналата в петък полицейска проверка за злоупотреби с европари и общински средства продължи и вчера.

В жилището на служител от администрацията били открити и иззети договори на общината за възлагане на обществени поръчки. По неофициална информация става дума за кмета на Невестино Димитър Стаменков.

"Рано е да се каже колко души се проверяват и какви са злоупотребите", казаха от дознанието. Досега няма задържани.

ДИМИТЪР СТАМЕНКОВ
ДИМИТЪР СТАМЕНКОВ

Проверяват се десетки проекти по общо 12 програми, казаха разследващите. Основен техен изпълнител е кюстендилската строителна фирма "Рила". Те са за ремонт на общинската сграда, училището, парка, изграждане на мост, пътища и водопровод.

"Няма нищо да излезе, всичко е наред. Проекта по САПАРД го спечелихме за 680 хил. лв. при първоначална оценка 1,7 млн. лв. Това е един милион под цената. За какви злоупотреби ще говорим!", каза шефът на "Рила" Сашо Малинов.

Димитър Стаменков и заместникът му Йордан Глогов, чиито домове бяха обискирани през първия ден на полицейската проверка, ръководят община Невестино трети мандат.

На първите избори Стаменков се яви като независим, а след това ги спечели с листата на БСП.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е

Едва 8% от българските предприятия смятат да се възползват от държавната помощ за заплатите по схемата 60:40. Останалите 92% ще съкращават персонала, ще режат заплати, ще пускат хората в платени и неплатени отпуски или още умуват какво да правят. Това разкрива експресно проучване на Българската стопанска камара за нагласите и възможностите на

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки