Младеж гине в нелегално рали

https://www.24chasa.bg/Article/622466 www.24chasa.bg

26-годишен пътник загина при жестока катастрофа вчера около 6 ч в началото на с. Багренци, община Кюстендил.

Лек автомобил "Фолксваген Пасат", управляван от 24-годишния неправоспособен водач Георги Костадинов, се ударил в спрял верижен трактор. Младият мъж е със счупена ръка. При катастрофата загива единият от пътниците, а други 3-ма са ранени.

"Спирачният път на автомобила е 55 м, което показва, че колата се е движила с над 160 км/ч", коментираха униформени, обслужващи произшествието. То е станало след гонка с друг автомобил по пътя Граница-Багренци. Другата кола обаче е избягала от местопроизшествието.

Между 17 и 24 г. е възрастта на останалите трима пострадали при зверския удар. Те са в безсъзнание, с потрошени крайници и множество травми по телата, каза дежурният лекар д-р Марин Георгиев. Опасност за живота им обаче няма, добавиха лекарите.

"Взета е кръвна проба, която да покаже дали водачът е употребил алкохол преди произшествието", казаха от полицията в Кюстендил.

"Досега няма доказателства, че произшествието е станало в резултат на състезание", каза говорителят на областната дирекция на полицията.Това е втората катастрофа със загинал за последните два дни в община Кюстендил.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е

Едва 8% от българските предприятия смятат да се възползват от държавната помощ за заплатите по схемата 60:40. Останалите 92% ще съкращават персонала, ще режат заплати, ще пускат хората в платени и неплатени отпуски или още умуват какво да правят. Това разкрива експресно проучване на Българската стопанска камара за нагласите и възможностите на

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки